Om en här belägrar mig räds inte mitt hjärta, om krig bryter ut mot mig är jag ändå trygg. Ps 27:3

Vi lever i en kultur där det på många sätt är ett ideal att vara oberoende. Framtiden vill man styra över och tillvaron ska kontrolleras. Ofta kan det gå bra att leva så; med rätt förutsättningar och lite finlir kan man på egen hand lyckas hålla i trådarna och få livet att gå ihop.

Men det kommer perioder i våra liv då vi inte får ordning på trådarna. Vi misslyckas, såras, sårar och blöder. I maktlösheten och tankarna som råder i de perioderna kan det kännas som att ett krig bryter ut. När jag hamnar i en sådan period kan jag uppleva det som att tankarna i mitt huvud är som en armé som jag inte kan tysta ner.

När Gud skapade dig gjorde han det av kärlek

Jag tror att vi, genom alla perioder, behöver påminnas om vår skapare. När Gud skapade dig gjorde han det av kärlek. Han ser på dig som sitt barn. Det är vår identitet. I den identiteten och i det liv som Gud gett oss ingår det att överlämna jobbet att hålla i livets trådar till honom. Det är det som var tanken från början. När vi ger kontrollen till honom ger vi den till en som ser på vårt liv från ett mycket större perspektiv och dessutom vet vad som är bra för oss. Därför kan vi vara trygga hur omöjlig en situation än ser ut, så länge vi överlämnar vår kontroll till Gud.

Och mitt i skiten får vi komma till honom med öppna händer och bara vara, för han vill inget hellre än att få tid då han kan ge av sin kärlek. Hur högljudd armén av lögner än må vara är Guds sanning starkare och den får fäste i oss genom att vi stannar upp och blir stilla inför honom.

Bön: Tack Jesus för att din kärlek är så mycket större än vilka omständigheter jag än kan möta. Jag ber om modet att överlämna kontrollen till dig. Hjälp mig landa i att jag är ditt barn och lita på att du är alltigenom god. Amen.

Sång

If you’re eyes are on the storm you’ll wonder if I love you still
But if you’re eyes are on the cross, you’ll know I always have and I always will
And not a tear is wasted, in time you’ll understand
I’m painting beauty with the ashes
Your life is in my hands
So when your on your knees and answers seems so far away
You’re not alone, stop holding on and just be held
Your world’s not falling apart, it’s falling into place
I’m on the throne, stop holding on and just be held

Just Be Held, Casting Crowns

Foto: FreeImages.com/Sias van Schalkwyk
DELA
Föregående artikelUppsökt av Jesus
Nästa artikelSläpp all din oro