Vi har nu fått läsa om Paulus liv, vem han var och hur han levde. Vad kan du ta med dig in i din vardag från Paulus liv?

Du har fått brev – Paulus har skrivit de flesta breven som vi hittar i Nya Testamentet. Läs breven och se vad Gud vill säga till dig idag. Vi har i detta nummer fått ett smakprov från Romarbrevet. Breven är fantastiskt djupa, och kommer leda dig till viktiga insikter i din gudsrelation.

För andra – Paulus levde för församlingen. Men han var ingen “konsument” som gick dit varje söndag och satt av en gudstjänst. Paulus brydde sig om människorna i församlingen. På samma sätt får du hitta en församling där du får tjäna andra och där människorna får bli viktiga och betyda mycket för dig. Vad kan du bidra med till församlingen? Hur kan du tjäna dina syskon i tron?

Ge Jesus äran – Trots att Paulus i människors ögon kan anses ha gjort mycket bra för de kristna under historien och därför skulle förtjäna mycket ära och beröm så pekar han på Jesus. Det är Jesus som har gjort det möjligt och förtjänar beröm. På samma sätt får vi när ungdomsgruppen växer och kompisen tackar ja till Jesus peka på att det är Jesus som gör den stora skillnaden och inte vi.

Fokus på mission – Efter att Paulus väljer att följa Jesus blir livet inte bara enkelt. Paulus får vara med om bland annat skeppsbrott och fängelse. Men han har siktet inställt på att föra evangeliet vidare. Vad är du beredd att offra för att fler ska få höra evangeliet?