– Vad har du hittat på idag? frågade en vän mig här om dagen.
– Jag har läst en bok som är över två millennium gammal, och den förändrar mitt liv, svarade jag för att vara lite utmanande.

Hur kan något så utdaterat ha relevans idag? Jo, för att den som varit med i författarprocessen alltid är relevant! Gud visar nämligen vem han är i Bibeln. Det här numret dyker ner i djupet (pun intended) i en av Gamla Testamentets böcker och undersöker vad vi kan lära oss av berättelsen om profeten Jona.

Glöm inte heller att ha din egen bibel i handen!

Numret börjar med att ge lite bakgrund och en introduktion till Jona bok, och sedan följer fyra artiklar som undersöker ett kapitel i taget. För att hänga med är det därför enklast att läsa artiklarna i rätt ordning. Glöm inte heller att ha din egen bibel i handen, så att du först kan läsa bibeltexten och sedan reflektera över den med hjälp av temaartiklarna. Gud längtar efter att visa mer av vem han är för dig! Ta ett djupt andetag och gör dig redo att umgås med honom genom Jona bok.

Bön

Tack Gud för att du visat vem du är! Kom med din Ande och led mig djupare in i relationen med dig. Påminn mig, och visa mig hur stor och god du är. Amen.