Som vi nu har fått läsa så är uppståndelsen ingen konspiration, utan något fundamentalt i vår kristna tro som gör skillnad i våra liv. Jesus lever och han älskar oss! Men trots detta kan det ibland vara svårt att se, på riktigt. Så här kommer lite konkreta konsekvenser för oss och våra liv som vi får genom uppståndelsen.

1Sanning

Att uppståndelsen skedde bekräftar att det Jesus sagt är sant och att den kristna tron är sann. Det bekräftar att Jesus inte var någon lögnare, utan att han verkligen är Guds son. Han talade sanning i Joh 14:6 där han sa: “Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.” och i Joh 11:25 där han sa: “Jag är uppståndelsen och livet.” I och med dessa sanningar har vi en trygghet och säkerhet i vår tro. 

2Räddning

Genom uppståndelsen blev Jesus försoningshandling fullkomlig. På korset tog han våra synder på sig, alla våra straff, plågor och missgärningar och dog med dem. Men inte bara det! Genom uppståndelsen besegrade han döden och visade att syndens makt är bruten. Vi kan bli räddade och vi behöver inte vara rädda för döden, utan i stället kan vi se fram emot vår uppståndelse och det eviga livet med Jesus.  

3Hopp

I uppståndelsen föll inte Jesus offer för mörkret, utan han tog sig igenom det. Han besegrade det. Det får ge oss hopp i mörka stunder. Uppståndelsen visar att det finns en väg framåt, även om det inte alltid är den enklaste. Vi kanske behöver gå genom grymhet, ondska och mörker, men hoppet bär oss framåt. Det är ett hopp som tar in verkligheten precis som den är och står kvar utan att vackla. Och sen, en dag, så kommer inte ondskan att finnas mer.

4Kraft

I en tid av klimatförändringar och krig så är det ibland svårt att orka tänka framåt. Det finns inga tydliga svar på vad som kommer hända och framtiden känns helt enkelt osäker. Men livet fortsätter ändå, vinter blir till vår, nya liv föds och blommorna slår ut ännu en gång. Allt beror på Guds kraft som triumferade i uppståndelsen. Gång på gång får vi hämta ny kraft hos honom genom uppståndelsen för att kunna ta oss igenom tider av svårigheter. 

Foto: Diego PH, Unsplash
DELA
Föregående artikelStartskottet på en ny tid
Nästa artikelPoddaren pekade på Gud