I sången Dream Small sjunger Josh Wilson om hur de små, goda handlingarna mot våra medmänniskor förändrar världen. I stället för att uppslukas av sina egna storslagna drömmar uppmanas lyssnaren att göra gott i det lilla. Hur kan Gud använda just dig, just idag? Ett sätt att låta sig användas av Gud är att ge av sin tid och sina tillgångar till andra.

I stället för att uppslukas av sina egna storslagna drömmar uppmanas lyssnaren att göra gott i det lilla.

Utgivande

Utgivande är egentligen inget ord som brukar användas om att ge ut av sig själv och det man har – som vi gör i detta numret. Utgivning handlar vanligtvis om att ge ut böcker eller tidningar, som t.ex. ett bokförlag gör. Men ordet fångar på ett väldigt bra sätt någonting om hur Gud är och vad han kallar oss till. Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son… (Joh 3:16) heter det ju. Så vi tycker att Ett utgivande liv blir en bra motsats till ett jag-centrerat liv med fokus på att själv få mer. Vi hoppas alla språkpoliser tycker det är okej. /Redaktionen

Det här numret har temat Ett utgivande* liv och vill inspirera och utmana dig i ditt givande. Med avstamp i Jesus utgivande liv och med sikte på våra medmänniskor och Guds rike diskuterar det här numrets artiklar ett antal frågor, till exempel: Vad är egentligen ett meningsfullt liv? Varför är det så svårt att ge? Kan man ge för mycket? Hur ser mina prioriteringar ut när det gäller min tid och ekonomi? Har jag andra mål i livet som förhindrar mitt givande?

Du som läser Insidan är troligtvis inte en person med fast heltidsinkomst, utan snarare en ungdom med förhållandevis (med svenska mått mätt) begränsade resurser. Det du ger känns kanske bara som en droppe i havet, men minns att den Gud vi tror på har skapat haven, av droppar. Låt din lilla (eller stora!) droppe bli en del av något stort, som kan rädda liv – både nu och för evigheten. Dröm smått – gör gott!

 

BÖN

Gud, du som givit mig mitt liv och allt jag har, hjälp mig att vilja och våga ge vidare av det jag fått.

Foto: Annie Spratt, unsplash.com
Rebecka Wiklund Wagersten
Sundsvall. I Insidans redaktion sedan 2020. rebecka.wagersten@insidan.net
DELA
Föregående artikelValet 2022
Nästa artikelEn utgivande Gud – som vi får likna