Jag brukar gå runt med ett bibliotek i väskan. Det låter kanske tungt, men nutida biblar är ofta tryckta med så tunna sidor att de inte väger så mycket. Och ett bibliotek är just vad Bibeln är.

Biblioteket kommer med ett magstarkt påstående, att vi i det hör Guds egen röst! Vågar du ansluta dig till den bekännelsen? Om du säger ja, innebär det inte bara att du ansluter dig till tanken att Gud finns, utan också att Gud har visat sig för ett folk i historien, att han med sin Ande lett människor till att skriva ner visdomsord, psalmer, historia och profetior. Ja, än mer: att orden är tillförlitliga, så att de är värda att bygga hela sitt liv på.

Hela Bibeln pekar mot honom.

För min del avgörs det hela av Bibelns centrum och klimax: Kristus. Det viktigaste i hela Bibeln är berättelsen om hur Gud själv blev människa för att rädda mänskligheten. Hela Bibeln pekar mot honom.

Jag vill utmana dig att läsa det här numret och överväga om det faktiskt kan stämma att Bibeln är Guds ord som talar till dig idag. Om det stämmer har Bibeln inget bästföre-datum, utan är så relevant den bara kan bli, eftersom den för dig närmre den levande Guden.  

Bön

Gud, tack för att du valt att tala genom Bibeln. Hjälp mig att höra din röst och förstå vad du vill säga till mig idag. Amen. 

Foto: Unsplash.com
DELA
Föregående artikelRysslands militära hot
Nästa artikelBibeln – fascinerande, farlig och fängslande