Många pratar om hur man kan leva ett gott liv. Det unika med Jesus är att han lever sitt budskap. Jesus dör för vår skull så att vi kan få ta emot sann kärlek och förlåtelse.

Jesus säger att vi ska älska vår nästa och förlåta dem som gjort fel mot oss. Men han är inte ensam om detta. Att kärlek är något centralt och vackert förstår de flesta, och många är de religioner och filosofier som förespråkar förlåtelse på olika sätt. Många är också de människor som är snälla fastän de inte tror på Jesus. Så vad ska man då med Jesus till, om man kan förespråka förlåtelse och kärlek och vara snäll utan honom?

Personifierat budskap

Svaret på den frågan är ganska enkel. Det speciella med Jesus är inte att han säger åt oss att förlåta och älska. Det kan vem som helst säga. Det speciella med Jesus är vem han är och vad han har gjort för att personligen visa och lära oss vad sann förlåtelse och kärlek är. För genom att han gav sitt liv, så kan han nu ge av samma liv som väckte honom ur graven, till alla som lägger sina egna liv vid hans fötter och säger ”här får du”.

För att Gud vill

Och han tar emot dig, inte för att du är snäll och inte för att du har förlåtit dina fiender, utan för att han vill. För vi har en Gud som vill hålla om dig, ge dig vila, frid och evigt liv. Han vill läka dina sår och ge dig allt som du behöver för att orka och kunna älska och förlåta både fiender och vänner. För det är inget du behöver göra i egen kraft. Vill och vågar du ta emot detta?

Ta steget!

Det är många som säger att vi ska älska, förlåta och vara snälla. Men det finns bara en som säger att han personligen ska lära oss och visa oss hur man gör, och att han kommer stanna kvar hur mycket vi än råkar klanta oss längs vägen. Han har sträckt ut sin hand. Vill du ta den? Knäpp då dina händer och säg i en bön till Jesus att du behöver honom, att du vill bli förlåten och att du vill att han flyttar in i ditt hjärta. När du har gjort det så kan du lita på att han kommer att hjälpa dig att ge vidare det du fått, utan att själv mista det som han har gett till dig.

Han har sträckt ut sin hand. Vill du ta den?