Att missionera går att göra på många olika sätt. Pannkakskyrkan vill med hjälp av pannkakor sprida Jesus kärlek och budskapet om honom. Hur går det till? 

Jag bor i Malmö. För två år sedan började jag gå ut med något som heter Pannkakskyrkan. Pannkakskyrkan startade 2006 i Uppsala där ett gäng ungdomar började dela ut pannkakor på stan. De människor som kom och fick en pannkaka frågade då ungdomarna varför de fått en pannkaka helt gratis. Svaret som ungdomarna gav var att de fått uppleva en kärlek som är så mycket större än vår kärlek och att de därför helt enkelt inte kan låta bli att bubbla över och ge lite av den vidare. De syftar på Jesus kärlek som ges till oss människor i överflöd. Idag finns Pannkakskyrkan i många av Sveriges städer, bland annat i Malmö. 

Jag tror att det är viktigt att man själv har roligt när man är ute och evangeliserar.

Jag och mina vänner från Pannkakskyrkan är alla med i olika församlingar i Malmö och försöker träffas en gång i månaden för att gå ut på stan och dela ut pannkakor. Vi tror inte att man kan övertyga någon om tron på Jesus Kristus utan vi tror att vi behöver visa på Jesus kärlek för att människor ska förstå vem Jesus är. 

Jag tror att det är viktigt att man själv har roligt när man är ute och evangeliserar. Att steka pannkakor och umgås med mina vänner från de andra församlingarna i Malmö gör att jag tycker det är roligt att gå ut på stan, vilket i sin tur gör att människor runt omkring blir nyfikna på varför det plötsligt står ett gäng glada ungdomar och steker pannkakor. Det jag upplevt under mina två år ute på stan är att en pannkaka verkligen kan öppna upp för ett samtal med någon som man inte känner.  

Kanske bor du någonstans där pannkakskyrkan eller något liknande finns. Till dig vill jag säga: Våga testa! Vi kan behöva utmana oss själva lite. Man behöver inte ha några tidigare erfarenheter av evangelisation – man kan komma och hjälpa till att steka pannkakor eller servera kaffe om man är osäker på hur man ska prata med människor. Men man växer genom att prova! Och det är en häftig erfarenhet att få bli använd av Gud – för det är ju faktiskt det som händer. Finns det inget sådant arbete där du bor så är det kanske du som ska dra igång det? Be och prata med dina vänner och de äldre i din församling. Fler människor behöver få höra om Jesus. Och alla gillar pannkakor!