Om vi i detta livet sätter vårt hopp endast till Kristus, och han inte har uppstått, då är vi de mest beklagansvärda av alla människor. (1 Kor 15:19)

Det pratas mycket om korset i kyrkan. Om att Jesus dog för våra synder, att Gud bevisade sin kärlek till oss genom att Jesus dog för oss och att vi får liv genom hans död. Det är otroligt stora saker, som verkligen är värda att betona och återkomma till. Det är ju på många sätt kärnan i vad vi tror på. Låt oss för allt i världen bara inte glömma att berätta färdigt storyn! Korset är inte slutet för Jesus. Han uppstår ju också! Livet vann! Döden kunde inte behålla Jesus i sitt grepp, och detsamma gäller alla som tror på honom. Fatta vad stort!

Bibeln säger att om Jesus inte hade uppstått, då är vi de mest beklagansvärda (alltså typ tragiska) av alla människor. Det vore helt wacko att följa en mästare som dog för tvåtusen år sen och som ruttnat i en grav sen dess. Det är väldigt rimligt om folk tänker att det är knäppt. Grejen är bara att Jesus verkligen uppstod! Jesus lever och är verksam idag, han möter människor överallt och bjuder in oss till ett liv med honom. Det är verkligt!

Korset är inte slutet för Jesus.

Uppståndelsen är verkligen värd att fira. Nu går vi snart in i påskveckan, en höjdpunkt i kyrkoåret då vi får uppleva hela påskens skeende på nytt. Ta tillfället du med! Det är alltid speciellt att fira skärtorsdagsmässa, och långfredagen har också en alldeles särskild plats. Påskdagens gudstjänst är dock min personliga favorithögtid av alla på hela året. Då får vi samlas som hejarklacken till det segrande laget, vi får jubla i översvallande glädje och gemensamt stämma in i de mäktiga ord som ekar över hela jorden: “Kristus är uppstånden! Ja, han är sannerligen uppstånden!”

Foto: Aaron Burden, unsplash.com
Malin Henningsson
Redaktionschef för Insidan och ungdomssekreterare för ELU i Hässleholm.
DELA
Föregående artikelVåga utmaningen: ta ditt kors!
Nästa artikelInsidans guide till påsken