Att Gud finns tvivlade David aldrig på, men att han hade särskilt mycket med honom att göra var inte självklart. Från ett liv i osäkerhet och ångest leddes David till en hjärtats relation med Jesus.

Namn: David Siekas

Ålder: 26 år

Bostadsort: oftast Örkelljunga, ibland Nepal, Grekland, Indien

Sysselsättning: Balkongmontör, vitvaruförsäljare, äldreboende

Fritidsintresse: Pingis, inlines, schack

Fun fact: Levt som professionell e-sportare inom DotA

Jag hoppades mest att jag skulle komma till himmelen.

David växte upp i en kristen omgivning och Gud var en självklar del av hans värld, men inte av hans liv. Det var svårt för honom att se hur tron kunde förändra ens liv. En dag frågade en kompis om han ville hänga med till en hemgrupp.

Självklart, tänkte jag, jag är ju ändå kristen, typ.

Ordet som förändrar

I hemgruppen läste de ur Romarbrevet och David slogs direkt av de otroliga sakerna han läste. En längtan väcktes att få fördjupa sig ännu mer i Bibeln. Samtidigt levde David ett annat liv, präglat av alkohol, fester och en ständig osäkerhet på vem han var. Efter en tids deltagande i hemgruppen ändrades veckodagen de träffades och David kunde inte längre gå. I stället började han umgås med en av killarna i gruppen.

När jag såg hur glad han var tänkte jag att så där vill jag också må. Han tipsade mig om en bibelskola med lektioner på internet. Han sa att den var livsviktig, men jag tyckte att han sa att den var livsfarlig. Då svarade han skrattande: ja, det också!

David följde bibelskolan och det fick honom att förstå att ett krig pågick i hans inre. Den ena sidan ville leva det liv han länge levt, den andra sidan ville komma nära Gud.

I skammen, ångesten och självföraktet mötte Gud David och vände på hela hans liv

Ett samvete

Ju mer David läste Bibeln och sökte sig mot Gud, desto lättare kunde han känna i sitt inre vad som var rätt och fel. Till en början berättade han inte för sina vänner vad han gick igenom. Men under en resa till Cypern, vars fokus var festande, kom David till en vändpunkt i sitt liv.

En kväll berättade jag för min bror om vad jag känt. Vi var båda jättepåverkade, men denna händelse betydde ändå mycket.

När David vaknade nästa morgon kände han sig som en stor hycklare. Hur kan man berätta om Jesus när man är berusad? Men David kände i samma stund att Gud var nära och sa till honom att det livet han levde kunde sluta idag. I skammen, ångesten och självföraktet mötte Gud David och vände på hela hans liv.

Vara nära

David har fått erfara hur Gud kan vända ens hjärtas längtan till att peka mot honom, i stället för världsliga saker. Detta brinner David för, och vill uppmuntra dig att be Gud komma nära ditt hjärta, så att du kan förstå vem Gud är och att han älskar dig!