Välsignad den man som sätter sin lit till Herren, som litar helt till Herren. Han blir som ett träd planterat nära vatten. Det sträcker sina rötter mot bäcken. Det har inget att frukta av hettan, bladen är alltid gröna. Det ängslas inte under torra år, upphör inte att bära frukt. Jer 17:7

I livet händer saker hela tiden. Bra saker, svåra saker. Saker vi längtar efter, saknar eller skräms av. Välsignad är den som mitt i allt detta litar helt på Herren. Det är fina ord, men oj så svårt det kan vara, det där att släppa taget och lita på att Guds plan är god.

Jag sträcker mina rötter mot bäcken, mot källan för mitt liv

För mig gäller det att rabbla det som ett mantra, banka in det i hjärtat såväl som i hjärnan, komma tillbaka till det i alla situationer. Jag sträcker mina rötter mot bäcken, mot källan för mitt liv. När jag är fast förankrad hos Gud får jag förstå att där är jag också trygg. Då kan det storma, bli översvämning eller torka, både i det fysiska livet och i det andliga, och jag behöver inte vara rädd. Ingenting som sker i mitt liv kan ändra det faktum att jag är oändligt älskad av Gud och adopterad in i hans familj, så länge som jag väljer att rikta min tro mot Jesus. Så länge jag sträcker mina rötter mot källan som aldrig sinar är min själ trygg.

Därför kan jag mer och mer bjuda in Gud att vara centrum i mitt liv. Det är det bästa man kan göra! Gud har så mycket gott planerat för sina barn. Gud är vår far, och han kommer se till att vi har allt vi behöver och långt mycket mer. Det krävs övning i att våga låta Gud ta den platsen. Men han har lovat att aldrig svika oss, och han har gett oss sin Ande som bor i oss och hjälper oss. Att leva ett liv med Gud är det bästa liv man kan leva.

Bön:
Helige Ande, hjälp oss att för var dag som går lita mer på dig. Möt oss var och en precis där vi är, så att vi förstår hur god du är och att du håller att bygga livet på. I Jesus namn, amen.

Sång:
I nödens stund
så sjung min själ
Går ej tillbaks
Du gjort mig fri
Kristus är nog för mig,
Kristus är nog för mig
Allt vad jag begär finns i dig

– Reuben Morgan och Jonas Myrin. Svensk översättning: Hillsong Church Stockholm

Foto: FreeImages.com/Sias van Schalkwyk
DELA
Föregående artikelGuds älskade barn
Nästa artikelEn pannkaka och en kram