De senaste åren har prepping både blivit en trend och något som allt fler inser vikten av. Det handlar om att vara förberedd om krisen skulle komma och viktiga samhällsfunktioner skulle krascha. Men som kristna kan vi också behöva fundera på vår prepping inför tidens slut.

1Fundera: Hur har du det med Jesus?

Första steget är att fundera på din egen inställning till Jesus. Väntar du på honom med glädje eller har du vänt honom ryggen eller glömt bort honom eller inte lärt känna honom?

2Låt oron driva dig till Jesus.

När du hör om oroligheter eller själv känner oro – låt det bli en påminnelse om att söka dig nära Jesus. Kanske är det först i de tuffa tiderna som vi verkligen inser hur mycket vi behöver honom? Han vill lyssna, beröra och ge oss av sin frid – inte i teorin, utan i mötet med honom.

3 Läs Guds ord och upptäck vem Gud är.

Det är lätt att bli modlös eller rädd om vi glömmer bort vem Gud är. Det är genom Guds ord som vi mer och mer kan upptäcka och inse att han har all makt och att han är trofast. Tryggheten kommer genom att lita på honom och hans löften, och det kan vi göra när vi lär känna honom i hans ord. 

4Hjälp andra att hitta tryggheten hos Jesus

Även om om du kan känna oro så måste oron vara ännu större för dem som inte har lärt känna Gud. Våga vara frimodig och berätta om tryggheten du har i honom. Det är alldeles säkert något som fler människor skulle vilja ha och det kan bli en ingång till viktiga samtal.

Foto: Vaishakh Sillai, Unsplash
DELA
Föregående artikelGe rum för Guds vrede
Nästa artikelStillsamt omvälvande