Vi har nu läst flera perspektiv kring varför man kan vara kristen. Den kristna gemenskapen och en upplevelse av mening och trygghet är några vanliga anledningar. Men om tron bara bygger på den kristna gemenskapen eller på positiva känslor och upplevelser, vad händer då när kristen gemenskap saknas eller det inte känns bra att tro längre? 

Nyckeln både till att bli kristen och att leva som kristen är Jesus – vi behöver upptäcka honom och lära känna honom. Här kommer fyra ord som ger en bra grund för ett kristet liv och några reflektionsfrågor som kan hjälpa oss att rikta blicken mot Jesus, både för dig som kallar dig kristen och dig som inte gör det än. 

1Korset

Jesus har dött för dig och alla dina synder så att du kan få förlåtelse. Har du kommit till Jesus med dina synder och tagit emot hans förlåtelse? Är detta en sanning endast ibland för dig eller kan du våga lita på det och inse ditt behov av det alltid?

2Bönen

Jesus vill umgås med dig! Har du testat att vända dig till Jesus och prata med honom? Har du en ärlig relation till Jesus eller finns det delar av ditt liv som han inte får ta del av?

3Bibeln

Bibeln är Guds ord där vi kan lära känna honom och förstå sanningen om oss själva och om Gud – och höra hur Gud talar. Vad betyder Bibeln för dig? Har du testat att läsa med öppet hjärta? Vågar du lita på Guds ord?

4Kärleken

Jesus älskar dig med en kärlek som är villkorslös. Har du fått upptäcka den? På vilket sätt förändrar den din livssituation? Kan det vara så att du försöker förtjäna Jesus kärlek? Kan du lita på att Jesus älskar dig oavsett hur det känns?

Foto: Diego PH, Unsplash
DELA
Föregående artikelTill vem skulle vi gå?
Nästa artikelAndreas blev bästa vän med Bibeln