Namn: Rebecca Edvinsson

Ålder: 23 år

Bostadsort: Växjö

Sysselsättning: Student

Intressen: Filmer, serier, sport och sällskapsspel.

Rebecca Edvinsson växte upp i en familj med delade tankar om kristendomen. Det fanns inga tabun, men inte heller några bordsböner eller gemensamma andakter. För Rebecca själv tog det tid innan Gud blev självklar i hennes liv.

– Ofta tänkte jag att antingen var det väl Gud, eller något annat. Det gick inte riktigt att veta. Det viktigaste var ändå att leva rätt som människa och få ut så mycket som möjligt av de möjligheter man fått.

Ändå har Gud under lång tid varit med. Under barndomen hade Rebecca kristna kompisar som hon åkte på barnläger tillsammans med. Detta öppnade upp för förväntningar och en längtan efter Gud, som Rebecca senare i livet skulle få upptäcka mer av. Under konfirmationen fick Rebecca utvecklas i tron och på sitt år på gospellinjen på Glimåkras Folkhögskola fick hon se ännu mer av Gud.

En djupare tro

Men det var först under sitt år på Strandhems bibel- och lärjungaskola som Rebecca fick inblick i vad en relation med Gud verkligen kan betyda. Bibelskolan var uppbyggd av olika temaveckor och en av veckorna som berörde Rebecca på ett speciellt sätt var den om bön.

– Jag kände mig så dum när jag insåg att jag gått runt och förväntat mig saker från Gud hela livet utan att egentligen be om dem, men också lättad över att jag äntligen förstått. Så länge hade jag fått höra vilken kraft bönen har och vad den kan göra och så hade jag knappt bett alls. Efter detta blev jag jätteglad varje gång någon bad högt för mig.

Rebecca började be mycket mer än förr och insåg att även om Gud inte är någon ande i en lampa som förverkligar alla ens önskningar, så fick hon en större kärlek för människor i sin omgivning och en ny syn på sin relation till Gud.

Kristendomen är realistisk i en värld av konflikter, utanförskap och synd.

En realistisk bild

I dag har Gud fått bli en trygghet för Rebecca. Under dåliga perioder hjälper han henne att få perspektiv på tillvaron, att saker förändras hela tiden men att Gud alltid är nära. Livet är inte alltid en dans på rosor, men enligt Rebecca gör detta bara relationen till Gud ännu starkare.

– Kristendomen är realistisk i en värld av konflikter, utanförskap och synd. Den lovar inte ett liv i överflöd, med massa pengar och lyx, utan leder en genom världen så som den verkligen är. Dessutom finns det ett stort hopp för slutet. Sanningen måste väga tyngre än rädslan.

Foto: privat
DELA
Föregående artikelEnsam?! 
Nästa artikelGud är stor i dig