Sång och musik är en fantastisk gåva från Gud och har alltid varit en central del av kyrkans liv och gudstjänstfirande. Genom hela Bibeln kan vi läsa om människor som sjunger lovsånger till Gud i både glädje och sorg. Så har det fortsatt in i våra dagar, med allt från gregorianska hymner och Bachs körverk till väckelsesånger och moderna poplåtar, från urkyrkan till ungdomsgruppernas lovsångskvällar. Har du tänkt på att när du sjunger med din församling är du samtidigt också del av en stor gemenskap med kristna i alla tider, i alla delar av världen?

Har du tänkt på att när du sjunger med din församling är du samtidigt också del av en stor gemenskap med kristna i alla tider, i alla delar av världen?

Men vad handlar lovsång om egentligen och varför håller vi på med det? I det här numret av Insidan får du bland annat en djupdykning i Uppenbarelseboken, där Johannes får uppleva den ultimata himmelska lovsången. Du får läsa om var lovsången har sitt ursprung och vad den har med oss att göra. Du kommer också att få upptäcka att lovsång är så mycket mer än att sjunga och spela – det handlar om hela ditt liv. Visst låter det spännande? Vår förhoppning är att du ska bli uppmuntrad och inspirerad att lovsjunga Gud i såväl toner och ord som handling.  

Bön

Gud, tack för att du har gett oss musikens gåva. Hjälp oss att våga vara frimodiga och ära dig med allt vi gör. Amen.