Nothing I Hold On To – Will Reagan & United Pursuit
I lean not on my understanding
My life is in the hands of the Maker of heaven

I give it all to You, God
Trusting that You’ll make something beautiful out of me

And I will climb this mountain with my hands wide open
I will climb this mountain with my hands wide open

There’s nothing I hold on to
There’s nothing I hold on to

I lean not on my understanding
My life is in the hands of the Maker of heaven

I give it all to You, God
Trusting that You’ll make something beautiful out of me

Nothing I Hold On To – en lovsång som jag ofta återvänder till för att påminnas om Guds enorma perspektiv och kreativitet och om min egen överlåtelse.

Sången börjar med raderna; Jag förlitar mig inte på mitt eget förstånd, mitt liv är i skaparens händer. I hans händer får jag överlåta allt jag är och allt jag har, för att jag är viss om att han gör något vackert utav det. Bara skapelsen i sig vittnar på ett så konkret sätt om Guds kreativitet, och på samma sätt vill han skapa något vackert av vad vi är och har. Gud älskar att skapa. 

Det finns ingenting som Gud inte kan använda sig av.

Många gånger tvivlar jag när jag ser mina brister, min synd och allt annat som kan kännas så hopplöst oanvändbart. Men det finns INGENTING som Gud inte kan använda sig av. Det finns ingen situation som Gud inte kan väcka liv i. Det finns inget som är för trasigt för Gud att hela. Det enda som står i vägen för Gud är när vi själva håller fast vid våra brister och det vi tror är hopplösa omständigheter. När vi inte överlåter oss och litar på att Gud kan använda oss som de brustna lerkärlen vi faktiskt är. 

Men när vi släpper taget och lyfter händerna mot vår pappa i himlen så skapas det en yta för honom att röra sig på i våra liv. När vi lyfter blicken från våra omständigheter till Jesus i lovsången, förvandlas våra hjärtan och Gud kan göra sitt verk. Därför kan vi välja att prisa honom i alla omständigheter. För att han är den han är, för allt vad han har gjort och för allt vad han gör. Det som vi ser men också det vi inte ser. Många gånger har det burit mig. Att jag har fått lägga ner allt jag har inför Jesus och med tomma händer fått sträcka mig mot Gud som ger mig av sin oändliga nåd. 

Att släppa taget och ge allt till Jesus är något av det svåraste men också det bästa man kan göra. Det kräver att man ger upp den egna äran och all kontroll, som man så gärna behåller. Men Gud har så mycket större drömmar och kreativitet att jag inte kan låta bli att se vad han kan hitta på. Gud är trots allt Skaparen med stort S.