Sommarläger och festivaler

Åk på ett kristet läger i sommar! Då har du chansen att, under några dagar, fokusera extra på Gud och växa i tron samtidigt som du får möjligheten att träffa nya vänner. Här har vi gjort en liten lista på några av sommarens läger: 

  • KRIK ACTION, 16-20 juni utanför Örebro. För dig som vill blanda kristen undervisning och gudstjänster med sport och idrott.
  • Gullbrannafestivalen, 4-7 juli utanför Halmstad. För dig som är intresserad av musik.
  • Ungdomsoas, 23-28 juli i Ljungby. Årets tema är Jesus är nog.
  • PULS, 7-11 augusti utanför Örkelljunga (Strandhem). Årets tema är Hundra procent Kristus.
  • Ära19, 30 augusti-1 september nära Örebro. En lovsångsfestival under tre dagar.

Musiktips till hängmattan

Det har varit glest med svenska, kristna indiepop-artister. Men för några år sedan gick Ellen Vingren och Jenny Wahlström ihop och skapade Silver. Duon har hunnit släppa sex låtar och debut-EPn har legat 1:a på iTunes albumlista. Texterna är tänkvärda och poetiska och musiken är för det mesta enkel med gitarr, trummor och synth. Silver kommer bland annat att gästa Gullbrannafestivalen i sommar.

När du ser att helvetet kommer
då lever en himmel i dig” – Helvetet, Silver

Soffläsning för regniga dagar

Sebastian Staksets liv har på många sätt varit extremt. Han har gått från att vara en förebild för kriminella och en våldsbejakare till att resa runt i Sverige och vittna om Jesus. Från att ha synts på musikvideor med hot, svordomar och knark syns han nu i Uppdrag Granskning med händerna knäppta, vittnandes om Jesus. I boken Bara ljuset kan besegra mörkret berättar Sebastian Stakset, som ägnat största delen av sitt liv åt att försöka besegra mörkret med mörker, sin historia.

Foto: Kumiko Schimizu
DELA
Föregående artikelWANTED!
Nästa artikelTa snacket!