Tron är en gåva som Gud längtar efter att just du ska ta emot.

Jag blir aldrig för gammal för att tycka det är kul att fylla år. Det får gärna vara många omkring mig, överraskningar, presenter och firande dagen lång. I 35 år har jag fått presenter oavsett vad jag gjort eller presterat under året. Hela grejen med att jag fått dem är att jag är jag och att jag fyllt år. Gud gör på samma sätt. Han vill ge dig presenter för att du är du och inte för vad du gjort. En av presenterna han vill ge dig är tron på honom själv, en gåva du får helt gratis.

Att vara kristen handlar inte om att prestera, men det är så lätt att vi kommer till Gud först när vi gjort bra saker. Jag lyssnade nyligen till en predikan där det berättades om ett par (med biologiska barn) som adopterat ett gatubarn från Indien. Det här barnet var så tacksamt att det fick en ny chans att det inte vågade slappna av. Under lång tid uppträdde det korrekt, bäddade alltid sängen och vågade inte ta någon mat i kylskåpet om inte föräldrarna sa att det var okej. Familjens biologiska barn kom och gick som de ville, åt när de var hungriga och smällde i dörrarna när de var arga. Allt föräldrarna längtade efter var att barnet från Indien också skulle känna sig helt tryggt och våga vara ett barn fullt ut precis som sina syskon. Gud har adopterat dig och mig in i sin familj. Uppträder vi som korrekta barn som ska göra allting rätt för att han inte ska ångra sig eller bli besviken på oss, eller vågar vi vila i att vi redan är hans barn fullt ut? Vet vi att vi är älskade för de vi är?

En av presenterna han vill ge dig är tron på honom själv, en gåva du får helt gratis.

I Markusevangeliet 10:15 står det: Den som inte tar emot Guds rike som ett barn kommer aldrig dit in. Gud längtar efter att vi ska vara som barn! Barn är spontana, säger vad de tänker och kastar sig i famnen på sina föräldrar även när de gjort något dumt fem minuter tidigare. Du och jag får vara barn till Gud. Det är fantastiskt och det är stort! Du måste inte känna någon särskild känsla, du behöver inte prestera, du behöver faktiskt inte någonting. Det du får göra är att öppna dina händer och ta emot tron som en gåva, en present som Gud vill ge dig helt gratis. Att tro är inte att veta allt, förstå allt eller att kunna allt. Tro är att lita på att Jesus alltid står bakom dig, både när du faller och när livet leker. En famn att luta sig mot såväl i stiltje som när det stormar.

Bön: Tack Gud för att du vill ge mig tron helt gratis. Hjälp mig att våga komma till dig som ett barn och lita på att du älskar mig precis som jag är, även om jag bara har en väldigt liten tro. Tack att du har presenter till mig varje år för du är en god pappa. Amen.