Tre veckor efter att Adam Tellbe blev frälst satt han i en bil på väg till bibelskolan. Att möta Jesus är livsavgörande här är berättelsen om vad det fått för inverkan på Adams liv.

Namn: Adam Tellbe

Ålder: 23 år

Bostadsort: Lund

Sysselsättning: Student

Intressen: Discgolf, innebandy och matlagning

– Jag satt på sommarjobbet och vilade. Plötsligt kom ett ord så tydligt i mitt huvud: bibelskola.
Adam mötte Jesus några veckor tidigare på en kristen konferens. Detta fick inte bara tillfälliga konsekvenser, utan har förändrat hela hans liv. Som nyfrälst började han på en bibelskola och njöt av att ta del av lärarnas och klasskamraternas kunskaper om Bibeln och erfarenheter av det kristna livet. De krav på prestation han känt tidigare i livet var som bortblåsta. Bibelberättelser, själavård, gemenskap, bön. Allt hjälpte Adam att växa in i det kristna livet.

Alla små tvivel på sin egen kapacitet fick blåsa bort för Guds vägledning och kallelse.

Ut på fältet

Efter året på bibelskolan längtade han efter mer.
– Jag kände en längtan efter att få komma ut i vardagen och hjälpa ungdomar som tycker det är svårt att vara kristen i skolan.
Adam blev teamare i Credo. Detta innebar att resa runt och möta kristna skolgrupper i Skåne och Småland. Att hjälpa kristna gymnasieungdomar blev Adams uppgift. Trots att han bara varit kristen i ett år, var längtan efter att nå ut med det glada budskapet så stark att alla små tvivel på sin egen kapacitet fick blåsa bort för Guds vägledning och kallelse.

Ett kristet liv

Året som skolteamare hjälpte Adam att växa ännu mer i sin kristna tro. Men när Adam själv började sina universitetsstudier innebar det en prövning. Till en början kunde det vara läskigt att vara frimodig i tron.
– Om någon frågade vad jag gjort i helgen var det frestande att bara säga: spelat innebandy. Istället fick jag utmana mig själv i att säga: gått till kyrkan, varit på lovsångskväll… och spelat innebandy! Det fick bli som ett mantra för mig att tron är en livsstil och inte bara en hobby.
Under den här tiden lärde Adam känna en kille, som var väldigt tydlig med att han var ateist. Varje gång man i gänget pratade om kristen tro var kompisen negativ. En dag frågade Adam om han fick be för sin vän, och det fick han, trots vännens kritiska inställning.
– Dagen efter kom han fram till mig och sa “Du Adam, igår när du sa att du skulle be för mig, så var det som att allt jobbigt bara åkte av mig”. Det var så fett!

Guds storhet

Adam engagerade sig i den kristna studentföreningen Credo Lund och fick förmånen att bli ordförande för en tid i föreningen. Tre år efter att ha blivit frälst fick han leda det kristna arbetet utåt i en av Sveriges största studentstäder. För Adam själv är detta inte någon egen bedrift från hans sida, utan ett tecken på Guds storhet!

Läs mer om Adam!
I februarinumret av Insidan 2015 berättade Adam om hur han fick komma till tro.
Läs om detta här.

Foto: privat
DELA
Föregående artikelVad kan jag göra?
Nästa artikelI det vardagliga