Gud är skapare och herre av hela universum. Samtidigt vill han ha en personlig relation med dig! Låt oss stanna upp vid det en stund.

Har du någon gång befunnit dig på en plats där allt du ser är sådär svindlande stort och vackert? Kanske på en strand där himlen och havet möts i en horisont? Eller på en höjd där berg och skogar kan ses på flera mils avstånd? Eller ute på landet en kväll där himlen fylls med stjärnor? Det är något med platser som dessa som får en att stanna upp och förundras. Åtminstone är det så för mig. Det naturliga, det vackra och känslan av det oändliga flätas samman i en och samma bild, och min uppgift är bara att stå och beundra. När jag sedan tänker på att det är Gud som har skapat alltsammans vidgas också mina vyer för hur stor och mäktig han är. Om det Gud har skapat är så här stort och vackert, hur stor och vacker är då inte Gud själv?

Guds titlar

I Bibeln har Gud många olika titlar. “Himlens och jordens herre”, “Alltings skapare” och “Stor och väldig Gud” är några av dem. Dessa titlar är inte symboliska eller bara tomma ord, utan är faktiska beskrivningar av Gud. Gud är herre – alltså ledare, kung och ägare – av himmel och jord. Han har skapat allt som finns i dem – från minsta myra till högsta berg – och han är stor och väldig både i storlek och makt.

“Universums skapare längtar efter att få höra om och vara involverad i alla delar av ditt liv”

Vill vara nära dig!

Hur häftigt och ogreppbart är det då inte att Gud vill ha en nära och personlig relation med just dig? Universums skapare längtar efter att få höra om och vara involverad i alla delar av ditt liv. Varenda tanke. Varenda känsla. Allt som du oroar dig för. Han bryr sig med ett genuint och ärligt hjärta, och han har gjort allt för att kunna ha just en nära gemenskap med dig.

Stort men sant

Psaltaren 95 har några helt fantastiska rader som beskriver det stora och ofattbara i att Gud har omsorg om oss människor.

Kom, låt oss ropa till Herren, jubla till vår frälsnings klippa!
Låt oss träda fram för hans ansikte med tacksägelse, jubla till honom med lovsång,
för Herren är en stor Gud, en stor kung över alla gudar.
Han har jordens djup i sin hand, och bergens toppar är hans.
Hans är havet som han har gjort, och det torra som hans händer format.
Kom, låt oss falla ner och tillbe, böja knä för Herren vår Skapare,
för han är vår Gud och vi är folket i hans hjord, fåren i hans vård.

Låt oss stanna upp och förundras över allt detta, och låt oss göra det som författaren till psalmen uppmanar oss till: att glädjas över, tacka och tillbe vår skapare, herre och frälsare för att vi får tillhöra honom och ta del av hans omsorg och kärlek.

Taggar: skapelse och miljö; Guds kärlek; vem är Gud?; personligt; Guds storhet