Det finns mycket man kan göra för att ta hand om Guds skapelse och tipsen och råden är många – kanske ibland för många. Man vet inte var man ska börja och det hela känns överväldigande. Därför presenterar Insidan fyra konkreta tips på hur du kan bli en bättre skapelsebrukare. (Känns fyra tips för mycket? Börja med två!)

Ta vara på det du har

Pixabay.com

Du som läser detta har säkert massor av saker hemma. Troligen hör du också till de 90 % av svenskarna som säger sig äga för mycket kläder och skor. Ta vara på det! Sluta släng och köp nytt, bevara och laga i stället. Köp ett skal till mobilen, så håller den längre. Släng ihop en paj av gårdagens middagsrester i stället för att slänga. Låt de trasiga byxorna bli ett par shorts och ge den spruckna surfplattan ett nytt liv genom att lämna in den på skärmbyte. Behöver du sedan köpa något, tänk då efter en extra gång och undersök sedan om det går att få begagnat innan du köper nytt.

Se det sköna i det gröna

pixabay.com

Att äta mindre kött är inte bara bra för miljön, utan också för din hälsa. Dessutom är det ofta också billigare! Bestäm ett par dagar i veckan där du bara äter vegetariskt. Resterande dagar tar du lite mindre kött och lite mer grönsaker.

 

 

 

 

Smörj cykelkedjan

pixabay.com

Brukar du bli skjutsad till diverse aktiviteter? Ta cykeln nästa gång! Det blir inte bara miljön glad av utan även dina föräldrar (om det är de som brukar köra) och du får dessutom en bättre kondition. Är det för långt? Ta bussen!

 

 

 

 

Sola i Bromölla

pixabay.com

Få din familj att välja en semester i Sverige i stället för utomlands. För att spara in det som en flygresa tur och retur till Thailand släpper ut skulle du behöva äta vegetariskt i flera år! Dessutom finns det mycket spännande och vackert att upptäcka i vårt avlånga land. Om ni  verkligen vill till soligare breddgrader, varför inte göra en tågresa ner till Medelhavet och som bonus få se delar av Europa på vägen?