Ofta tänker vi att man kan vara nöjd med sig själv först när man tränat, fått bättre betyg, blivit mer populär eller liknande. Men Gud vill att du ska se på dig själv som han ser på dig: med kärlek och nåd.

Gud vill att du ska vara nära honom varje dag och att du ska ha goda tankar om dig själv, precis som han tänker goda tankar om dig. När samhället säger att du behöver köpa den där grejen för att bli lycklig säger Gud att du kan komma till honom och få allt du behöver. När reklamen ropar ut att du borde vara som alla andra säger Gud att han uppskattar dig precis som du är. Du är unikt skapad och världen behöver just dig. När det känns som att du knäcker dig för att försöka vara perfekt säger Gud att den platsen redan är tagen. Det räcker att Gud är perfekt. Jag säger inte att vi ska sluta vilja göra bra saker, eller sluta vilja förbättra oss. Gud vill att vi ska bli mer lika den bästa förebilden, Jesus. Men vi borde veta att vi är älskade och sedan göra allt utifrån det, i stället för att göra saker och sedan tänka att vi förtjänar kärlek på grund av det vi har gjort.

När det känns som att du knäcker dig för att försöka vara perfekt säger Gud att den platsen redan är tagen.

Hans liv blir ditt 

Gud gick till och med så långt att han gav upp det dyrbaraste han hade för att visa dig hur mycket han älskar dig. Han offrade sitt enda barn, sin son Jesus. Och Jesus led frivilligt för dig, för han visste att hans död skulle leda till att du kan få en relation med Gud. Så att du kan komma hela vägen fram till pappa Guds knä och likt ett litet barn få hoppa upp i Guds famn och bli kramad av hans kärlek. När Jesus satte punkt för dödens rike och kom tillbaka levande på tredje dagen gav det dig möjligheten att få ta emot hans liv, både i dag och i himlen. Nu får alla som vill bli adopterade in i Guds familj. Det gäller dig och mig också! Det vi behöver göra är att vända oss från våra egna vägar och vända oss till honom. Att ta emot hans förlåtelse, lämna allt bakom oss och följa Jesus.

Du: mästerverket

När du ser sig själv i spegeln, tänk då på att du ser en person som Jesus var beredd att offra sitt liv för, därför att han älskar dig så mycket. När du tänker på dig själv så tänk på att Gud är nöjd med hur han skapat dig. Och om det dyker upp tankar i stil med: ”efter att jag har klarat av det där målet kan jag vara nöjd med mig själv”, tänk då i stället: ”Jag är ett mästerverk”. Tänk lite mer på alla dina bra sidor än på dem som du tycker kan bli bättre. Var tacksam för alla saker med din kropp som är nice. Tillåt dig att känna att du är bra. Var snäll mot dig själv. Du är oändligt älskad. Alltid. ❤