Många önskar mer tid med Gud men har inte mer tid i kalendern. Det är svårt att skapa en ny vana ensam. Gör det tillsammans med någon annan!

Jag tror att det finns många ungdomar som önskar att de hade mer tid för Gud. Men våra scheman är så packade och all eventuell ledig tid lägger vi ofta på mer skärmtid eller annat som för stunden verkar sååå mycket viktigare. Att hänga med Gud kanske känns omständligt och något som tar för lång tid för att man enkelt ska hinna med det i vardagslivet. 

Lovsjung i bilen

I Romarbrevet 12 står det att vi ska leva på ett sätt som behagar Gud. Det innebär att bjuda in honom i vårt vardagsliv, typ som när vi äter, sover, går till skolan eller bara scrollar igenom Instagram. Allt detta vardagliga vill Gud att vi lägger inför honom och låter det bli till hans ära! Att fundera över vad Gud vill med ditt liv den här dagen blir enklare om du bjuder in honom varje dag. Lovsjung i bilen med dina kompisar, be kort varje gång du går in i ett klassrum, håll en liten andakt innan du börjar gamea, eller skapa en instagram-chatt där du och dina vänner skickar bibel-quotes till varandra. Vad du än gör om dagarna – bjud in Gud där och låt honom bli en naturlig del av vardagslivet!

Peppa varandra

Påminn varandra i kristna gemenskaper att bjuda in Gud i era vardagsliv och gör det tillsammans och ofta. Att skapa nya vanor är inte lätt, därför kan det underlätta att försöka göra det tillsammans. Jag och min kompis ville bli bättre på att ha personlig andakt, så vi började följa samma bibelläsningsplan i bibelappen. Där kunde vi skriva till varandra om tankar vi hade kring det vi läst. När du har filmkväll med dina kompisar kan ni turas om att hålla andakt, kanske kan du vara den första? Eller något så enkelt som att du med din busskompis alltid ber tyst de första fem minuterna på bussen tillsammans på väg till skolan. 

Gud har en förmåga att dra fram det bästa ur människor

I det där vanliga

Gör det enkelt och gör det ofta, få in Gud i din vardag och se till att han får vara med i allt det där vanliga du gör varje dag. Gud har en förmåga att dra fram det bästa ur människor, så när du bjuder in honom kommer du få se nya möjligheter och positiva förändringar i ditt liv!