Tacka Gud för kärleken

Det är viktigt att ens relationer är sunda – men vad är en sund kärleksrelation? I dagens samhälle framstår kärlek ofta endast som förälskelse + sex, men kärlek är mycket mer än så. Det handlar också om goda handlingar, omsorg, trofasthet och uppoffring.

I början av ett förhållande sprudlar ofta känslorna, men efter hand märker man att de kan skifta. Då måste man vara medveten om att det är naturligt, och att kärleken inte behöver vara borta i de stunder känslorna döljer sig. Det är också viktigt att veta att en relation har olika faser. Med tiden som man lär känna varandra mer, kan relationen mogna och en djupare kärlek växa fram. Detta är inte tråkigare än förälskelsen, utan istället väldigt spännande!

Gud har gett oss äktenskapet som en ”trygghetsram” för kärleken. När man gifter sig lovar man att älska varandra tills döden skiljer en åt, vilket kan ge en vilja till att kämpa för att relationen ska hålla. För att den ska göra det, är det viktigt att lyssna och ta tid för varandra.

Sex

I äktenskapet ingår sex, vilket, liksom kärleken, är en gåva från Gud. Sex är det närmaste man kan komma en annan människa och något som bara ska ges till den som man har valt att dela livet med. Att öppna sig så mycket för en annan människa som man gör vid sex, innebär en sårbarhet, men inom äktenskapet kan det sexuella umgänget ske på ett tryggt sätt, då båda parterna har lovat varandra livslång trohet.

Gud har gett oss kärleken som en gåva, därför är han värd att tackas!

Varför kan man då inte ha sex innan man gifter sig om man har bestämt sig för varandra? I Bibeln kan vi läsa att man inte ska begå äktenskapsbrott. Detta innebär att ha sex med någon du inte är gift med – oavsett om det är tillfälligt sex med någon eller om det är med den du är förlovad med. Detta har Gud inte förbjudit för att skapa problem för oss, utan för vårt eget bästa. Sök gärna på ”värt att vänta på” på google – här kan du läsa mer om detta.

Men om du faller för sexuella frestelser får du inte glömma att Jesus har tagit straffet för alla dina synder – även de som har med sexualiteten att göra. Det finns ingen gräns för hur många gånger du får komma till Jesus, han tar alltid emot dig. Låt inte skammen hindra dig, för Gud vill inget hellre än att du ska tillhöra honom.

Gud är viktigast!

Gud vill ha förstaplatsen i våra liv. Men hur ska det gå till när man älskar en annan människa av hela sitt hjärta? Tänk vad konstigt det vore om din pojkvän/flickvän ger dig en stor bukett blommor och du tycker så mycket om blommorna att du helt glömmer bort den som har gett dig dem! Samma sak gäller för Gud och hans gåvor. Gud har gett oss kärleken som en gåva, därför är han värd att tackas! Att Gud ska ha förstaplatsen i ditt liv innebär inte att du ska älska din tjej/kille mindre, men glöm inte att enskilt och gemensamt vända er till Gud och tacka honom för kärleken ni har till varandra! Läs gärna 1 Tim 4:4-5.  

Vi får lämna allt till Gud

Trots att Guds vilja inte alltid är densamma som din, ska du veta att han alltid vill ditt bästa. Därför kan du lita på att Gud tar hand om dina relationer när du lägger dem i hans händer och leder dem till det som är bäst för er.