”Jag kan inte lita på Gud. Han har tillåtit så mycket svårt i mitt liv… Jag orkar inte be mer. Människor som sårat mig djupt får massor av lycka i livet. Hur kan människor få såra så djupt och sen bara fortsätta leva livet som ingenting hänt, och jag som sårats får inte bli bitter utan ska bara förlåta…?!”

Kära vän! Din fråga var mycket lång så jag har tvingats korta ner den. Det är fint att du vågar vara så personlig men det är svårt att svara anonymt på din fråga. Jag förstår att du har varit med om mycket svåra saker. Du har blivit illa behandlad, sviken och lämnad ensam när du som mest behövde stöd. Det är inte alls konstigt att du börjar tvivla på Gud och att du inte orkar be mer. Ännu sårande blir det när du ser hur de som behandlat dig illa har ett, till synes, gott liv medan du mår dåligt och kämpar med att inte bli bitter utan att istället förlåta, vilket kanske känns omöjligt.

Kära vän, även om allt känns mörkt vill jag säga: Det finns hopp – du vilar i Guds händer! Du har valt att inte vända Gud ryggen trots att du inte förstår hans handlande. Du söker hjälp på rätt ställe, nämligen hos Jesus – den store läkaren, som kan hela alla hjärtesår.  Han älskar dig och det smärtar honom att se hur du lider. Han både vill, och kan, hjälpa dig! I Jes. 43:1-2 står det: Så säger HERREN, han som har skapat dig, Jakob, han som har danat dig, Israel: Frukta inte, ty jag har återlöst dig, jag har kallat dig vid namn, DU ÄR MIN!! Om du än måste gå genom vatten, är jag med dig, eller genom strömmar, så skall de inte dränka dig. Om du än måste gå genom eld, skall du inte bli svedd, lågan skall inte bränna dig!

Gå inte omkring och bär på din ångest och smärta – det finns hjälp att få. Jesus vet allt du gått igenom och han vet precis hur du känner det. Sök upp en själavårdare som du känner och har förtroende för så får du prata igenom allt och så får ni tillsammans prata med Gud om det hela. Har du ingen att vända dig till får du gärna kontakta mig på: rakel.smetana@umea.se

Jag ber för dig!

Rakel Smetana