Hej,
tack för din mycket angelägna fråga som jag tror att många med dig går och funderar på och kanske också oroar sig över.

Svaret kan sammanfattas i det som brukar kallas för ”lilla Bibeln”, Joh.3:16, där det står; Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. Det räcker alltså att tro på Jesus så blir du frälst (räddad) och får ta del av det arv som är förvarat åt oss i himlen. Med Guds makt blir vi genom tron bevarade till den frälsning som finns beredd och ska uppenbaras i den sista tiden (1 Pet 1:4-5).
Det glada budskapet till dig och alla oss andra är att Gud vill att vi ska veta att inget kan skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, som det står i Rom. 8:39. Lite tidigare i det kapitlet, som jag för övrigt rekommenderar dig att läsa från början till slut, står det även att Anden själv vittnar med vår ande att vi är Guds barn. Men är vi barn är vi också Guds arvingar och Kristi medarvingar, lika visst som vi lider med honom, för att också bli förhärligade med honom.
Genom att läsa Guds ord, Bibeln, kan Gud ge dig den frid och visshet, som jag tror att du längtar efter, om att du är hans älskade barn och att du har del i hans arv, himlen.

Gud välsigne dig!

Ulrica