Vad härligt! Jag förstår att du som frågar har fått möta Guds kärlek och att du nu längtar efter att leva och få se mer av den. Vilken bra önskan – och en bön som Gud så gärna vill svara på!

Att se mer av Guds kärlek är att få se mer av Jesus. Det är där den visas, och den erfarenheten kan man aldrig ta sig. Det är en nåd att be Gud om. Den får man. Därför finner du kanske mina tankar och råd frustrerande, för det är gemenskapen med Jesus det handlar om. Det är lika för alla tider: att söka sig till källan där det rinner levande vatten – Jesus själv.

Man finner källan till levande liv med Jesus i Bibeln, bönen, den kristna gemenskapen och gudstjänsten (vilket också inbegriper kristen litteratur, läger och andra kristna forum). Det är på och genom de platserna tron växer och du får ett djupare kristenliv. Det finns inga genvägar. Men befinner du dig på mötesplatserna, ska du se att du får uppleva Guds kärlek till dig allt mer. Guds helige Ande öppnar det för dig om du ber om det. Inte alltid som en fin promenad i en vacker prunkande trädgård, utan ibland mer som en ökenvandring med vattenhål. Jag tror också att Gud, som vill ha en relation med dig, möter dig på ett personligt sätt. För att möta mig använder Gud ibland musik, som öppnar en glimt av hans storhet på ett särskilt sätt.

Om man har fått mycket förlåtet älskar man Jesus mycket. Vi kan läsa i Bibeln om en kvinna som gråtande föll ner för Jesus fötter och kramade och kysste dem. När husets ägare protesterade, för hon var en synderska, sa Jesus att hon visade honom så stor kärlek för att hon fått sina synder förlåtna. (Läs gärna Luk 7:36-50.) Så jobbar Guds Ande också med oss. När vi upptäcker allt mer hur mycket vi behöver bli förlåtna, så blir också kärleken till Jesus större. Men det kan vara smärtsamt att upptäcka mer av sig själv och varför jag behöver förlåtelse.

Det största, nödvändiga och viktigaste att upptäcka är att Jesus har förlåtit dig din synd. Det kan du inte heller ta dig, den upptäckten ger Gud dig genom sin Ande. När du sett det, växer kärleken till honom allt mer och han får ge dig sin frid. Som du får ta emot.

Bodil Månsson, Ängelholm

Med detta svar tackar Bodil Månsson för sig här på Frågar du så svarar vi. Tack för att du varit med, Bodil!

Foto:
DELA
Föregående artikelHjärnan i handväskan?
Nästa artikelTrump vs Clinton