Kan man vara tillsammans med någon som inte är kristen? Varför menar så
många kristna att det inte är okej?

Tack för din fråga. Jag tror vi är många som har brottats med den frågan. Vi möter människor hela tiden, kristna som icke kristna och våra känslor är ju inte förprogrammerade till att bara gälla kristna människor. Är vi då utlämnade till våra känslor helt utan egen vilja? Mitt svar är nej. Vi har alltid ett val att göra och våra val får konsekvenser i våra liv. Gud har skapat dig och mig och älskar oss mer än vi själva kan förstå och vi kan vara helt på det klara över att han vill oss allt väl. Han missunnar oss varken kärlek eller lycka, men han känner oss och vet hur svaga vi är och hur lätt vi kommer bort från honom.

Kärleken till en annan människa är nog den starkaste känslan vi kan uppleva och det är lätt att berusas av den känslan. De klokaste besluten tar vi alltså inte då vi är förälskade, tro mig. Ändå är detta ditt livs viktigaste val, nämligen vem du ska tillbringa resten av livet med. Som kristen är man inte två i ett äktenskap, utan tre. Gud vill finnas med där och välsigna, leda och hjälpa er på vägen. Det är så mycket svårare att vara en lärjunge om man är ensam och inte kan dela det med sin livskamrat. Många ger tyvärr upp och väljer den enklare vägen, bort från Gud. Det är detta som Gud vill varna oss för, då det står i 2 Kor 6:14: Gå inte som omaka par i ok med dem som inte tror. Vad har väl rättfärdighet med orättfärdighet att göra? Eller vad har ljus gemensamt med mörker? Men visst finns det också exempel där den kristne har fått med sig sin pojkvän/flickvän och att de också har fått lära känna Jesus som sin Frälsare.

Be Gud om vishet och hjälp så kan jag lova dig att han också kommer att svara dig, även om det kanske inte blir som du själv hade trott. Sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också (Matt 6:33).

Gud välsigne Dig!