Tycker du också det är jobbigt att göra val eller ta beslut? Beslutsångest är något jag har mycket av, samtidigt som jag har ett enormt kontrollbehov. Det gör att jag både har svårt att göra egna val men också svårt att låta andra göra dem åt mig.

I våras skulle jag som många andra försöka bestämma hur min höst skulle se ut, vilket innebar många olika val. Beslutsångest och ovisshet över hösten gjorde mig stressad och jag hade svårt att tänka på något annat.

Trots mitt kontrollbehov avslutade jag bönen med att jag lämnade allt till Jesus.

Till slut bestämde jag mig för att be över det. För en sak hade jag i alla fall lyckats komma fram till under våren: jag ville prioritera Jesus och bjuda in honom mer i mitt liv. Men jag sa också att det skulle vara svårt för mig att lämna över kontrollen till honom. Jag skulle behöva hjälp och jag ville verkligen att han skulle få leda mina steg. Trots mitt kontrollbehov avslutade jag bönen med att jag lämnade allt till Jesus. Han skulle få leda mig in i hösten.

Samma dag ringde min telefon och jag fick ett mycket spännande jobberbjudande och veckan därpå hade jag fått både lägenhet och blivit antagen till den utbildning som jag allra helst ville gå. Jesus hade verkligen öppnat dörrarna!