Har du någon gång stått vid en bergochdalbana och tänkt “Hur ska det gå?”, men sedan beslutat dig för att åka med och hoppats på det bästa?


Även i livet hamnar vi ibland i situationer där vi inte vet hur det kommer bli. Val och motgångar är två exempel. Många gånger har jag fastnat i grubblerier inför olika beslut. Jag har tänkt och oroat mig för vad som kommer hända om jag gör si eller så, och det har tagit mycket energi.

Jag, och kanske också du, behöver träna på att våga släppa kontrollen och lita på att Gud tar hand om oss och våra beslut.

Det finns en person som vill hjälpa mig och guida mig genom livets alla val och omständigheter, och det är Gud min Fader och Jesus Kristus – han som finns bara en bön bort. Jag, och kanske också du, behöver träna på att våga släppa kontrollen och lita på att Gud tar hand om oss och våra beslut. Många gånger har jag i efterhand kunnat se och förstå hur Gud har lett mig genom tuffa val. Det visar tydligt på hur god vår Gud är och på hans kärlek till oss. Han vill hjälpa oss i livet, med både stora och små beslut. 

Förtrösta på Herren av hela ditt hjärta, förlita dig inte på ditt förstånd. Räkna med honom på alla dina vägar, så ska han jämna dina stigar. (Ords. 3:5-6)

Foto: Unsplash.com
Emma Appell
Ängelholm
DELA
Föregående artikelTröst, vad än som kommer på
Nästa artikelTacket som aldrig tog slut