Det är alldeles ofattbart. Gud blir människa. Vem hade kunnat föreställa sig en sådan vändning i historien? I Guds frälsningsplan kan det ha varit fullt väntat, men för oss människor, efter Eden? En och annan profet hade ju i och för sig pratat lite om det här, men kunde undret verkligen ske? Stallet i Betlehem var plötsligt platsen, där världens frälsare föddes, och Jesus påbörjade sitt människoliv där. Hela hans liv skulle bli det liv som du och jag brukar kalla vårt ställföreträdande liv, det i ditt och mitt ställe syndfritt levda liv, som du och jag får. Asså, Jesus liv väckte Guds välbehag!

Därför inbjuder Insidan med sitt decembernummer dig när du läser att verkligen möta denne person, Jesus. I omgångens följetong får vi reda på att att vi kan veta något om Jesus. Och att det vi vet är nära, tillförlitlig och oförfalskad information om Jesus! Genom att han kom hit till jorden, kan alla människor nu komma och vara nära honom. Så beskriver Peter det i sin bibelförklaring och att Jesus alls inte levde något Paris Hilton-liv i glitter och glamour.

Caroline gör i sin artikel upp med dina och mina vanligt förekommande feltramp att blanda ihop räddningen med att leva fullkomliga liv. Vi behöver heller inte vara rädda för en fullt logisk smärta inom oss över längtan efter ett förlorat paradis – vårt beroende av Gud är totalt och det får vi bejaka. Läs och förstå, hur Gud möter varenda litet behov i oss, och att han vill vår upprättelse som människor.

I Thomas artikel om nästa Bilbofilm visar det sig, för den som verkligen letar, budskapet om hjärtats fyra jordmåner (Matt 13:3-9), i de olika responser som Sjöstads invånare och Bilbos dvärgkompanjoner ger. Kombinera respons 4 och 5 och låt de stå som skugg- respektive solsidan av tro.

Gud är god. Du får mängder med goa sidor i årets juligaste nummer! Ett härligt reportage om en förändrad pappa, en julig novell av Louise, efterföljaren om David Livingstone, en glädjefylld krönika och ett recept på en god jul.

Just det, God jul!

Bön: Tack Jesus för att du kom till vår jord och blev människa, och för att du är en del av varje troende människas liv! Hjälp oss att tro på dig, att leva och med förtröstan se fram emot den dag du kommer tillbaka. I Jesu namn amen.

Foto: Aidan Meyer
Jonas Svensson
Lärare, Brämhult. Med i Insidans redaktion 2006-2009 samt som redaktionschef 2012-2014. Ungdomssekreterare i ELU 2012-2015.
DELA
Föregående artikelFörtröstan mitt i stormen
Nästa artikelSankt Laurentius