Välkommen till ett nytt år med Insidan! Här är det första av åtta fullspäckade nummer. Vi i redaktionen hoppas verkligen att du ska hitta många texter, bilder och ämnen i tidningen som talar till just dig.

I det här numret har vi med en rad utmanande texter som berör spännande ämnen och situationer i livet. Vi funderar kring vad tron egentligen får kosta; vad det innebär att vara ung och ledare; hur man tar sig igenom det som kallas ”själens dunkla natt”; varför ondskan får så mycket utrymme i vår värld. Det sistnämnda har ju varit mycket påtagligt under början av det här året. Naturkatastrofer och konflikter människor emellan har avlöst varandra. Ibland läggs skulden för alla dessa händelser på Gud. Många tänker att han borde ha förhindrat det som skett. Läs texterna i Insidan och utmanas!

Jag vill också utmana dig till att dela med dig om vad du tänker och känner. Många saker faller lättare på plats när man vågar ta upp det eller får ställa de där tuffa frågorna. Kanske brottas du med något särskilt jobbigt som är svårt att bära på egen hand. Lägg fram det inför Gud i bön och prata med någon som du har förtroende för. Det kan få lösa upp många knutar och samtidigt ge dig ett helt nytt perspektiv på saken. En berömd författare skrev en gång: ”Den verkliga upptäcktsresan består inte i att söka nya landskap utan i att se saker med nya ögon”. Livet är som en resa och Jesus vill finnas med på den för att hela tiden hjälpa dig framåt. Och för att få dig att se saker med nya ögon.

Trevlig läsning!