Du har säkert suttit vid ett matbord tillsammans med ett litet barn. Så småningom har det tröttnat på att sitta stilla. Det får hjälp att komma ner på golvet för att tulta runt. Går några steg på ostadiga ben. Sannolikheten att det snart snavar och trillar är ganska stor. Tar inte gråten över, börjar den lilla individen se sig omkring. Det hittar några smulor under bordet. Stoppar dem i munnen. En del ger mersmak. Andra smulor har kanske missats under ett flertal städningar och smakar torrt, beskt eller mögligt. Snart tröttnar barnet på sin lek och sträcker armarna mot sina föräldrar.

En härlig årstid ligger framför oss. Dagar med många tillfällen att smaka på nya upplevelser. Vissa ger mersmak. Andra ger dig kanske en bitter smak. Hur den här sommaren kommer bli, är till stor del beroende på vad du väljer att göra, och med vem. Har du precis som det lilla barnet bildligt sett tröttnat på att ligga på golvet och leta smulor? Sträck då dina armar efter Gud som vill vara din far.

Med detta vill jag önska en riktigt trevlig sommar med ett nytt, fräscht nummer av Insidan! En tidning i ett nytt format, men med samma budskap, värt att ta med till badstranden eller för lata dagar i hängmattan.