9000 timmar. Så länge går de flesta i skolan. 9000 timmar fyllda av engelska glosor, labbrapporter, nationella prov och annat härligt. Räknar man dessutom med högskoleutbildningar springer tiden iväg ett par tusen timmar till.

Varför är vi där? Det första svaret är självklart: för att lära oss saker, för att utvecklas och utbildas till att kunna ta ansvar för vårt eget och andras liv och bidra till samhällets utveckling och ytterst sätt skapa en bättre värld. Det är en stor uppgift som vi ska ta på allvar! Men för den som är kristen är skolan ännu mer.

Jesus sa om sina lärjungar att så som Fadern har sänt mig till världen, så har jag sänt dem till världen. Jesus kom till jorden av en anledning. Han hade ett uppdrag. Och på samma sätt menar han alltså att det är för de kristna. Vi är här för att fortsätta med samma uppdrag. Utsända av honom som själv blev sänd till jorden för att rädda mänskligheten, från evig död till evigt liv.

Vilket viktigt uppdrag du har på din skola.

Hela Jesus liv var fokuserat på det uppdraget. Och på samma sätt får du och jag låta hela livet vara fokuserat på det uppdraget. Helt plötsligt blev 9000 timmar ännu mer meningsfulla. Och att kalla dem bortkastade går ju bara inte.

I skolan står framtidens företagsledare, massmördare, statsminister, idrottsstjärna och musikidol i samma kö i matsalen. Och så alla vi andra vanliga. Alla skriver samma nationella prov, pluggar samma engelska glosor, sliter med samma labbrapporter och hänger i samma korridorer. Här finns alla! Och här finns de kristna, med uppdraget att sprida ljuset från Jesus. Vilken möjlighet att förvandla Sverige!

Faktum är att majoriteten av de som blir kristna blir det under sin skol- och studietid. Vilket viktigt uppdrag du har på din skola!

PS. Insidan finns ju för att hjälpa dig i det uppdraget. Härifrån kan du få påfyllning och låta Gud tala till dig mitt under skoldagen!

Bön: Här är jag, sänd mig!

Detta är det första inslaget i marsnumret. Övriga inslag och artiklar kommer publiceras här på insidan.net under de kommande två veckorna.