Jesus berättade en gång om en man som hittade en skatt i en åker. Mannen såg hur värdefull skatten var och därför var han beredd att sälja allt han hade för att köpa åkern och få skatten. Han hade upptäckt något som var bättre än det han trott på innan, och det satsade han allt på. Jesus menade att skatten är himmelriket och den inträdesbiljett dit som han själv ger oss.

Det finns mycket att tro på och sätta sin tillit till, många olika åkrar så att säga. I det här numret tar vi upp saker som människor tror på i Sverige år 2016. En del av åkrarna är absolut trevliga att gräva i och skörda goda frukter från. Andra åkrar är bara träskmark. Men precis som mannen som Jesus berättade om upptäckte att en av åkrarna var värd mycket mer än de andra eftersom den hade en skatt i sig, så hoppas vi att du ska få upptäcka skatten i den kristna tron och se hur bra den är, även om den kan verka gammal och trist.

Till exempel är det bara i den kristna tron som nåden finns. Jesus ger oss ett liv i Guds närhet nu och för evigt utan att vi behöver göra något för att förtjäna det. Andra saker vi kan tro på kräver i stället saker av oss: goda gärningar, djup meditation, prestationer och så vidare. Nåden finns det ingen annan åker som kan toppa, och vi hoppas att du ska få upptäcka att inget annat håller lika bra att tro på som Jesus.

Bön: Tack, Gud, för att det du har att erbjuda mig är så fantastiskt bra! Jag ber att jag och alla andra människor ska upptäcka att du är den bästa att tro på. Amen.

Foto: pixabay.com
Louise Alpner
Tandläkare, Kungälv. I Insidans redaktion 2014-2017.
DELA
Föregående artikelEn lysande vägvisare
Nästa artikelBurkini – kvinnoförtryck eller religionsfrihet?