“Åh, så fin! Titta mamma, jag fick en gardin!” Reaktionen när 4-åringen slet upp sin julklapp kändes faktiskt helt äkta. Det var i och för sig ingen gardin, utan ett nytt påslakan. Men man kunde inte låta bli att le.


Antingen var denna 4-åring en aning klokare än sina jämnåriga, då han insåg värdet i att också få en gardin och inte bara leksaker. Eller också var han bara väldigt medveten om exakt hur man borde reagera när man öppnar ett paket.

Hur reagerar du inför det faktum att den största och mest påkostade julklappen som någonsin givits har ditt namn på etiketten? Anar du hur stort det är och vad det kostat givaren och reagerar i glädje och tacksamhet? Eller reagerar du lite påklistrat som man borde, i ett välartat ”Åh, så fint! Tack så mycket!” men är mer intresserad av de andra paketen under granen?

Detta nummer handlar om julens stora gåva, och vi i redaktionen hoppas och ber att du i jul ska få stanna upp inför detta, få drabbas av det oerhörda som du fått och i djupet av ditt hjärta få glädja dig över den gåvan.

För övrigt är det lite förändring i arbetet med Insidan. Vi har fått tre nya glada medlemmar i redaktionen! Vi hälsar Linnea Svensson, Anna Andersson och Alfred Nyholm varmt välkomna med. Insidan går mot en spännande framtid och därför behövs det fler som jobbar med tidningen. Vi jobbar nämligen för fullt med vår nya hemsida som snart kommer att lanseras. Den kommer bli en höjdare, det kan vi lova redan nu!

Så vill vi också rikta ett väldigt stort tack till Martin Jonsson som svarat på frågor i ”Frågar du så svarar vi” i tio hela år! Det är halva Insidans historia. Med detta nummer tackar han för sig och vi tackar honom för alla kloka svar han givit till Insidans läsare!

Bön: Gud, tack för julen. Tack för att du Jesus kom till jorden för att söka upp och rädda det som var förlorat. Hjälp oss att denna jul få se lite mer av dig.

Foto: pixabay.com
Jakob Andersson
Redaktionschef för Insidan 2014-2023 men arbetar numera på Strandhems bibel- & lärjungaskola samt med Ledarutbildningen. jakob.andersson@strandhem.nu
DELA
Föregående artikelJag får det inte att fungera med andakt varje dag. Kan ni hjälpa mig?
Nästa artikelLjuset som förändrar allt