När Jesus dör på korset skakar jorden och klippor rämnar, och förlåten i templet brister mitt itu, uppifrån och ända ner. Tygstycket var tjockt som en handsbredd – en bra bild av hur otillgänglig en helig Gud var för oförsonade syndare. Men i Jesus död försonas vi med Gud och vägen öppnas. Frihet väntar! Vilken viktig sanning!

Det är april, ”kalvsvenskan” har börjat och pigga fotbollspelare ränner ut på grönbete igen, och jagar triumf och seger. Och ett nytt nummer av Insidan är i din hand. Påsktider innebär crème de la crème av det kristna budskapet – triumf och seger räcks dig.

Martin öppnar med en artikel där korset står fast förankrat i Gamla Testamentet – oerhört betryggande undervisning!

Endale staplar i sin lätta artikel briljant upp i punkt efter punkt, vad Jesus egentligen byter med dig. Vad han ger och tar, och vad du får och går fri ifrån.

Magnus ger oss en utvecklande förklaring i vår artikelserie om trosbekännelsen. Vi har kommit till andra artikeln, den om Sonen. Läs med behållning!

Mikael ger oss glimtar från det himmelska hoppet: att gå in i livet och vara med Kristus, ansikte mot ansikte. Ett par personer får stå som förebilder för oss hur vi ska prioritera i våra liv, för vad som verkligen betyder något.

Martin, vår följetongsskribent, fortsätter med att belysa hur Gud väljer att ta itu med det onda. Vår fråga ”hur kan Gud ens tillåta det onda att ske?” landar i ett lite annorlunda ljus, om vi för ett ögonblick ser det från Guds sida av saken.

Det och mycket mer får du i Insidans späckade påsknummer! God läsning.

Bön: Min frälsare Jesus, tack för din död och uppståndelse. Hjälp mig att räta på mitt huvud, och upptäcka den förlossning jag har i dig, vilket frihetshopp jag äger i dig. I Jesus namn, amen.

Foto: Aidan Meyer
Jonas Svensson
Lärare, Brämhult. Med i Insidans redaktion 2006-2009 samt som redaktionschef 2012-2014. Ungdomssekreterare i ELU 2012-2015.
DELA
Föregående artikelAtt vara sökt av Jesus
Nästa artikelAbort – hur kan man som kristen tänka om det?