Ibland stannar jag upp och tänker tillbaka. Funderar på det som hänt hittills i livet. Olika saker har format mig olika mycket: mötet med andra människor och kulturer, nya erfarenheter, händelser, resor, utbildning med mera. Jag är ju inte samma person nu som jag var för tio år sedan, det kanske är självklart. Men jag är inte heller samma person i dag som jag var förra veckan. Livet står aldrig stilla även när vi själva tycker att det gör det. Och för att hänga med i svängarna kan det vara viktigt att känna till sin historia. Såväl när det handlar om att lära sig något nytt jämfört med vad man visste innan som att undvika att göra om samma misstag igen. Samma sak gäller din och min plats här på jorden; det är därför viktigt att fundera på: Varifrån kommer jag och vart är jag på väg? Du är nämligen en del av historien. Och en del av någonting större.

Bibeln skildrar mänsklighetens skapelse, dess fall och dess möjlighet till upprättelse – med ett annat ord kallat frälsningshistorien. Det är en historia vi alla delar och den ger en bakgrund till varför vi människor är här på jorden, vad som gått snett jämfört med Guds ursprungliga tanke och även hans fantastiska plan för att komma tillrätta med det. Förhoppningsvis kan Guds finurliga problemlösningsmetod få bli extra tydlig för dig i ditt liv den här påsken.

Till sist: Bibeln målar upp en bild av människan som är trovärdig. Den berättar om personer som är som du och jag. Med styrkor och svagheter. Den beskriver situationer som blev fel och återger samtidigt hur Gud kan använda oss små människor för någonting större, för hans rikes skull. Läs mer om det i det här numret!

Det sista ordet i Bibeln skrevs för ungefär 2 000 år sedan. Men det sista ordet är inte sagt. Det kommer – som tur är – Jesus att få. Halleluja!

Hör gärna av dig med feedback på det du läser!

Bön: Gud, tack för allt du gett och allt du ger. Öppna mitt hjärta för dig. Amen.