”Du är inte ensam!” Det är viktiga ord – men de kan sägas på helt olika sätt.

Kanske har du hört någon uppretat skrika det på en fotbollsplan. Då menar man ju att någon borde passa bollen till de andra i laget och inte bara tänka på sig själv. Ska ett fotbollslag fungera och spelet vara roligt för alla måste varje spelare inse att man måste spela tillsammans och jobba för varandra.

Men dessa ord kan också sägas i en helt annan situation. När någon sitter och gråter eller känner sig ensam, och en annan går fram, lägger armen om personen och försöker trösta: Du är inte ensam!

Att vi inte är ensamma innebär både ett ansvar och en hjälp för oss. Du har en uppgift att fylla och ska inte bara tänka på dig själv! Och samtidigt: här finns också bärkraft, tröst och hjälp att hämta det finns folk som bryr sig om dig! Gud har på ett speciellt sätt givit oss till varandra i den kristna gemenskapen. Här behövs du och detta behöver du! Den kristna gemenskapen får inte bli en aktivitet bland flera, något som vi går till om vi inte har något annat att göra nej, den är mycket viktigare än så. Både för ens egen skull och för andras. Kyrkan och den kristna gemenskapen är temat i detta nummer av Insidan.

Dessutom tycker vi att det är extra kul med vårt nya inslag Aktuellt! Ibland kan det vara svårt att veta hur man som kristen ska förhålla sig till allt som händer och sägs på nyheterna. I detta inslag vill Insidan lyfta upp aktuella händelser eller debattämnen och ge vägledning kring hur man kan tänka som kristen.

Så välkommen till ett nytt läsår med Insidan. Speciellt alla ni sommarens nya prenumeranter! Insidan vill hjälpa sina läsare att upptäcka Jesus, att växa i tro på Jesus och att förstå mer av vad det innebär att följa honom.

Jesus, min Herre, tack för att jag får vara en del av din kyrka på jorden. Tack för systrar och bröder i tron. Låt din vilja ske och låt ditt rike komma ännu mycket mer, i oss och genom oss. Amen.

Foto: Louise Alpner
Jakob Andersson
Redaktionschef för Insidan 2014-2023 men arbetar numera på Strandhems bibel- & lärjungaskola samt med Ledarutbildningen. jakob.andersson@strandhem.nu
DELA
Föregående artikelLyssna in Gud och sprid Hans kärlek
Nästa artikelFint att vara kristen i Ghana