Jag vet inte vem du ser upp till men när jag växte upp hade jag stora affischer på väggen med olika idrottsmän: Peter Forsberg, Tomas Brolin, Zinedine Zidane… För dig som växer upp i dag kanske rummet istället är fyllt med bilder på Lionel Messi, Justin Bieber, Lady Gaga och andra som är superstars 2012. Idoler och förebilder verkar också komma och gå; den som är populär och får mångas uppmärksamhet nu kanske är helt glömd om fem år. Tydligen behöver vi människor att se upp till och beroende på i vilken situation vi är i livet så har vi olika personer som vi beundrar.

Det här numret ska handla om just det: om förebilder, vad som är en bra förebild och hur viktigt det är att tänka igenom vilka förebilder vi har och varför just dem. Läs till exempel intervjun med kanal5-bloggaren Andreas Wijk om hur det är att bli igenkänd på stan och hur det känns att vara många ungdomars förebild. Vi skriver också om Ulf Ekängen som inspirerar genom sitt annorlunda sätt att leva. Esters bok i Bibeln kan också lära oss mycket om vad riktig framgång är – därför dyker vi djupare ner i den på nästa uppslag i tidningen. Hoppas du ska hitta något som fångar just dig!

Till sist vill jag också tacka för mig. Det här numret blir nämligen mitt sista som redaktionschef och jag kommer verkligen att sakna att tillsammans med redaktionen göra Insidan till er läsare. Det har varit fantastiskt roligt! I arbetet med texterna lär man sig dessutom mycket om vem Gud är och varför det är helt livsavgörande att lära känna honom. Och också hur man utan problem kan ha Jesus som förebild på livets alla områden.

Bön: Herre, tack för att du vill vara min förebild på livets alla områden. Öppna mitt hjärta för dig. Amen.