Vad gör jag nu, när livet inte blev som jag tänkt mig? Hur ska jag kunna hjälpa min kompis att må bättre? Varför känns allt bara tungt och hopplöst?

Vi har nog alla varit där – i de svåra stunderna där ingenting går rätt och vi inte riktigt vet vart vi ska vända oss med vårt mörker. Det här numret av Insidan vill ge dig vägledning i hur du kan hantera jobbiga perioder livet, både för dig själv och när du vill hjälpa någon annan. Josefine berättar om hur det var när hennes pappa blev sjuk och hur det påverkade hennes gudsrelation. Du får också läsa om att till och med kung David, en man efter Guds hjärta, mådde dåligt ibland och tyckte att Gud hade glömt honom.

Som kristna är vi inte skyddade från svårigheter men vi har ett hopp.

Vi vill gärna att livet ska vara som en solig sommardag men tillvaron blir inte enkel bara för att vi har med oss Jesus. Som kristna är vi inte skyddade från svårigheter men vi har ett hopp. Jesus har redan vunnit över allt ont och han vill hjälpa oss att bära det som är svårt. Han säger att han ska ge oss vila när vi kommer till honom (Lästips: Matt 11:28-30). Det betyder att vi alltid har någonstans att ta vägen med våra bekymmer. De kanske inte försvinner med en gång men de blir i alla fall lite lättare att bära.

Bön

Jesus, tack för att du är med oss både bra och dåliga dagar. Hjälp oss att lita på det. Amen.