Novembernumret ute! Rykande färsk har du en sprängfylld tidning i din hand, i ett försök att från oss i redaktionen till er alla goa läsare lysa upp novembermörkret! Ta gärna en god kopp varmt och kryp upp i soffan under en filt och ta till dig både fräscha nyheter och gamla, slitstarka sanningar! Detta nummer tar speciellt upp ämnet själavård.

Läs Martins bibelförklaring, hämtad från Romarbrevet om hur Paulus ser på sitt eget liv. Hans handlande verkar inte helt stämma överens med hans vilja. Känner du igen dig?

Anna tar upp vårt behov av att bli bekräftade och älskade, om en Gud som älskar dig med en oändlig kärlek. Hon utmanar oss att fundera över hurdana relationer jag egentligen vill ha, samt hur jag kan påverka detta i en god riktning i mitt liv.

Martin tar i följetongen upp och jämför kristen människosyn med naturalistisk. Tänk vad vi egentligen kan veta mycket om oss själva, som vi så lätt missar!

Jakob lyfter i sin artikel fram hur vi som kristna inte bara ska prata om att vi ska vara öppna och våga visa oss svaga, utan också faktiskt våga dela med varandra det allra viktigaste, och kanske sånt som gör ont i oss.

Alfred har intervjuat Mr Själavård, eller John Brenneman, lärare i själavård. Här görs det upp med den ena myten efter den andra, när vi får reda på mer om vad det är att gå i själavård hos någon. Han är full av enkla, goda tips!

Bön

Tack Herre Jesus, för att du älskat mig till döds, för din oändliga kärlek till mig. För din förlåtelse i utbyte mot mina synder, för ditt helande i mina sår, för frihet från mina band. I Jesu namn amen.

Detta och mycket mer väntar dig, som läser tidningen. Vågar jag utmana dig att för en gångs (eller för hundrade gångs) skull, läsa vartenda ord i tidningen? 🙂 Låt dig bli upplyst, inte bara av upplysningarna i ELUnytt utan än mer av ljuset från Kristus.

Foto: Aidan Meyer
Jonas Svensson
Lärare, Brämhult. Med i Insidans redaktion 2006-2009 samt som redaktionschef 2012-2014. Ungdomssekreterare i ELU 2012-2015.
DELA
Föregående artikelSök och du skall finna
Nästa artikelDavid Livingstone