Godis. Påskkärringar. Släkten. Kycklingar. Och så Jesus förstås. Där har du mina associationer kring påsken. Hur blev det egentligen så – hur hamnade Jesus sist på listan?

Som kristen vill jag ju fira den viktigaste av de kristna högtiderna för det den verkligen handlar om. Jesus led och dog för mina synders skull och uppstod så att jag kan ha en relation med Gud i dag och i all evighet. Ägg och påskmust i all ära, men i påskens händelser har vi något som slår allt annat.

I stället för de vanliga inslagen och artiklarna finns det ett uppslag för varje dag från palmsöndagen till annandag påsk.

Om du liksom jag vill fira den här påsken med Jesus överst på listan har du en utmärkt hjälp i din hand just nu. Bläddrar du i tidningen märker du nämligen att den inte ser ut som den brukar. I stället för de vanliga inslagen och artiklarna finns det ett uppslag för varje dag från palmsöndagen till annandag påsk. Just det, även måndagen, tisdagen och onsdagen som inte brukar få så mycket uppmärksamhet får du möjlighet att fira. Varje uppslag innehåller en text utifrån den dagens händelser, en sång, en bön och annat smått och gott. Det är som upplagt för en daglig påskandakt som hjälper dig att fira påsken för det den verkligen är!

Så ta chansen att låta stilla veckan bli just en stilla vecka. En annorlunda vecka där du utöver att ägna dig åt pynt, godsaker och ledighet får följa Jesus från fest och glädje, via ilska, gemenskap och svek till lidande, död och uppståndelse. Det kallar jag att fira påsk!

Bön: Jesus, den här påsken vill jag fira dig. Att du dog för att rädda mig är verkligen värt att fira. Tack för att du gjorde det! Amen.

Foto: pixabay.com
Louise Alpner
Tandläkare, Örby I Insidans redaktion 2014-2017.
DELA
Föregående artikelGud är självklar i Tanzania
Nästa artikelPalmsöndagen: Fest med allvarlig underton