Tacka Herren för han är god, hans nåd varar evigt… Frasen som upprepas i flera av psaltarpsalmerna, bland annat psalm 118, har ringt i mina öron de senaste veckorna efter att jag lärt mig en ny lovsång med just det innehållet.

Ofta har jag svårt att förstå hur mycket jag har att tacka för, hur stor Guds nåd är och vad hans nåd egentligen innebär. Ni vet, vägen mellan hjärna och hjärta är ju inte särskilt lång, men kan vara nog så svår ändå. När jag blir frustrerad över detta tröstar jag mig ibland med att jag ju faktiskt kan veta med förståndet att Gud är god, att hans nåd är stor och att jag har oerhört mycket att vara tacksam för. Om vi varje dag tar denna huvudets kunskap och tackar Gud för hans godhet, så tror jag också att det kommer födas en tacksamhet i våra hjärtan, en hjärtats lovsång.

Tacka Herren för han är god! Sjung, be, dansa eller gör något annat för att visa din tacksamhet till Gud, oavsett om du känner tacksamheten i ditt hjärta eller om du ”bara” vet att du är tacksam i ditt huvud!

Foto: Aidan Meyer
DELA
Föregående artikelAtt helgas the hard way
Nästa artikelGuds goda