”Julafton är så kort! 24 timmar – sen är det över och vi måste vänta ett helt år till.”

Så kan det kännas. Det är ungefär som med studentdagen eller bröllopsdagen. Vi ser fram emot dem länge men de går lika snabbt förbi ändå. Men precis som en studentdag eller bröllopsdag, handlar ju julafton om nånting som faktiskt fortsätter även dagarna efter. Visst, granen börjar barra, julmaten blir snabbt gammal och julklapparna slits ut, men julens huvudperson är densamme.

Julen är en glädjens högtid. Det handlar om en glädje över honom som föddes i stallet i Betlehem. Därför handlar detta nummer om glädje. Om glädjen som inte tar slut. Om glädjen som är starkare än CP-skador och familjetragedier och som kan få lysa upp även i mörket på Malmskillnadsgatan. Det är en glädje som kan bära genom lidande och sorg. Det är en glädje som varar hela året!

För 127 år sedan skrev Lina Sandell en härlig julsång där hon fångade precis detta i en bön till Gud: ”Giv oss en julfröjd som varar ej blott en dag eller två … Giv oss den fröjd, som förbliver, även då solen går ner!”

Lite förändringar har vi redaktionen inför det nya året. Samuel Bengtsson och Alfred Nilsson tackar vi för sig och vi tackar för dem. Samtidigt hälsar vi Arvid Birgersson välkommen in! Dessutom tar jag själv en paus, som föräldraledig, och lämnar över redaktionschefskapet till Louise Berglund som ska vikariera ett halvår. Det känns tryggt! Glöm inte att be för Insidan – dels för redaktionen som kämpar för att tidningen ska vara Sveriges bästa och dels för att tidningen ska spridas, läsas och få betyda mycket för många. Vem kan du tipsa om Insidan? Eller ge bort en prenumeration som julklapp till? Det måste ju vara den perfekta julklappen – som ger glädje inte bara på julafton utan ett helt år!

Glad jul och glatt nytt år!

BÖN

Jesus, ge mig en glädje över dig i jul. Tack för att du står kvar även när tomteblossen har slocknat. Tack för att du föddes till jorden för att kunna rädda mig. Amen.

Foto: Emilia Claesson
Jakob Andersson
Redaktionschef för Insidan och lärare på Strandhems bibel- och lärjungaskola i Örkelljunga. jakob.andersson@insidan.net
DELA
Föregående artikelVar inte rädd!
Nästa artikelBibeln är så tråkig ibland, hur kan jag göra för att det ska bli roligare att läsa den?