Kanske har du någon gång sökt ett arbete? Ett riktigt jobb, inte att bädda sängen eller hjälpa-till-hemma-jobb för att få månadspeng. Kanske ett sommarjobb?

Jag har sökt en del annonsjobb. I de annonserna kan arbetsgivaren efterlysa olika egenskaper som passar in för just det specifika arbetet. Ord som social, erfaren, nyfiken, framåt, språkkunnig, självständig, positiv är vanliga i de jobbannonser som jag brukar läsa. När jag söker ett arbete skickar jag in ett CV till arbetsplatsen. I meritföreteckningen, som det också kallas, skriver jag vem jag är, mina kontaktuppgifter och referenser. Ibland också en profil där jag i ett par meningar beskriver vem jag är som människa.

Mitt CV kan variera, beroende på vilket jobb jag söker. Det blir lätt så. Efterlyser till exempel Volvo (jag vill jättegärna ha just det jobbet) egenskapen självständig i jobbannonsen funderar jag ett extra varv.  Är inte jag självständig? Kan jag inte lägga till den egenskapen i mitt CV? Jag rådfrågar någon: Är inte jag självständig? Jo, jag är självständig. Jag korrigerar min meritförteckning, postar brevet och väntar på att de ska höra av sig.

Gud efterlyser inga speciella egenskaper när han söker folk till sitt himmelrike. I annonsen handlar det bara om att tro på arbetsgivaren och hans idé.  Du behöver inte vara på ett visst sätt, du kan vara asocial, negativ, inte alls nyfiken eller erfaren. Det handlar inte om det. Du behöver inte heller fundera på att förlänga ditt CV med en massa fina ord. Du behöver inte ens imponera på Gud med att försöka visa din bästa sida. Han genomskådar det ändå. Visst är det skönt med en kravlös Gud. Han vill ändå ha med dig i sitt lag, oavsett hur ditt CV ser ut. Tar du chansen?

Du håller nu ett nytt nummer av Insidan i din hand. Det är en ny organisation som står bakom, några nya fasta avdelningar (bland annat har vi numera en Mellanöstern-korrespondent) men annars är det mesta sig likt.

Hoppas innehållet faller dig i smaken.
Låt oss gärna veta hur vi kan bli bättre.

Foto: Aidan Meyer
DELA
Föregående artikelFriad!
Nästa artikelHjälp andra, för Jesus skull!