Hoppas ni alla haft en bra sommar! Kanske har du under lovet varit på läger där Gud har kommit dig nära. Det är gott att få samlas tillsammans i hans närhet.

Men när vardagen kommer tillbaka kan det där kännas rätt avlägset. Ibland kan vi börja tvivla på allt som vi kände och upplevde tillsammans. Vi kan grubbla på om Gud och Jesus och allt det där verkligen är på riktigt eller om det bara är en grej som vi har fått för oss.

Då är det ganska klokt att stanna upp för vad det finns för skäl att lita på den kristna tron. När alla känslor och upplevelser har svalnat har vi ändå vår fantastiska hjärna kvar. Använd den! Detta nummer av Insidan handlar om apologetik. Det är ett knepigt ord som kommer från grekiskan och som betyder försvar.

Precis som en försvarsadvokat lägger fram argument för att den åtalade är oskyldig, så vill den kristna apologetiken lägga fram argument som försvarar den kristna tron.

Precis som en försvarsadvokat lägger fram argument för att den åtalade är oskyldig, så vill den kristna apologetiken lägga fram argument som försvarar den kristna tron. Det är faktiskt förnuftigt, vettigt och rimligt att tro på Gud, på Jesus och på Bibeln. Och om kristen tro är sann så håller den att granskas och undersökas. Faktum är att rätt många kan berätta om att detta har blivit vägen till en tro för dem. De har gått in för att hitta bevis för att kristendomen är ett påhitt… och det har slutat med att de blir kristna. Det är uppmuntrande att höra! Man lägger inte hjärnan i handväskan när man går in i kyrkan, och du har inte gjort det i sommar heller.

Det finns ju mycket, mycket mer att läsa och lära sig när det gäller argument som talar för kristen tro, men här kommer i alla fall lite smakprov. Dessutom finns det i tidningen en hel massa tips på vidare läsning för den som vill veta ännu mer.

Insidans redaktion önskar dig trosstärkande och uppbygglig läsning!

Bön: Jesus, tack för att jag får tro på dig och att den tron inte är mitt påhitt. Tack för att du står fast och är den du är, oavsett vad jag känner, tänker och kan förstå.