Vintertider, ny Insidan rykande färsk i din hand. OS i Sotji. Underbart med svenska medaljer som serveras rakt ner i tv-soffan. Men den glädje vi åskådare upplever, vilka insatser, förberedelser, uppoffringar och fysiska prestationer ligger inte bakom?! Tack Gud för den serverade plusmenyn i vardagen. Vilken insats ligger inte bakom den glädje vi som kristna äger i förlåtelsen? Jesus stod för insatsen, men till skillnad från Markus Hellner, gjorde Jesus det endast för alla andra, inte också för sig själv. Jesus hade inte behövt dö på ett kors för att sona egna brott och synder. Han var syndfri. Detta är självutgivande kärlek – den sätter dig på den älskades plats. Det var för dig.

I detta sportaktiga nummer hittar du flera inslag med associationer och kopplingar till idrott.

Läs och lägg märke till hur kristna människor som skriver tänker kring kroppen. Kan du känna igen dig, håller du med?

  I andakten säger Emma att den helige Ande vill bo i oss, att våra kroppar är tempel åt Gud.

  Daniel vänder sig i sin artikel emot att ha sin egen kropp som avgud, till exempel i gymkultur, där man kan ha helt galna förväntningar på vad lite muskelbyggande ska ge mig för trygghet. Fysisk träning har sitt syfte, och han sätter kroppen i ett annat förhållande och lyfter fram oss som Guds avbilder.

  Tomas trycker på målet, himlen, i sin artikel. Du har en guldmedalj att vinna, hoppet du äger i himlen.

  Självklart tar Insidan upp KRIK i detta nummer! Vi har intervjuat verksamhetsledaren i denna Jesuscentrerade idrottsrörelse. Kristen idrottskontakt heter de, och visionen är att bevara, inspirera och vinna. Blir du sugen?

  I Ett av alla syskon har turen kommit till Moldavien, ett av Europas fattigaste länder. Läs och se hur bön länkar ihop oss kristna syskon med varandra.

  Följetongen tar upp Jesus egna anspråk på vem han är. När jag läser kommer jag liksom inte undan den uppenbara, och underbara sanningen om Jesus!

Detta och mycket mer får du – god läsning!

Bön:

Jesus, tack för att jag är skapad till din avbild och för att jag får tillhöra dig. Tack för att du vill bo i mig! Hjälp mig att minnas det när livet känns grått, och hjälp mig att rikta min förväntan mot dig. I Jesu namn, amen.

Foto: Aidan Meyer
Jonas Svensson
Lärare, Brämhult. Med i Insidans redaktion 2006-2009 samt som redaktionschef 2012-2014. Ungdomssekreterare i ELU 2012-2015.
DELA
Föregående artikelMin kropp – ett tempel
Nästa artikelHenric Schartau