Grattis på 20-årsdagen, kan ni säga till tidningen som ni håller i er hand. Vill ni hurra och sjunga en sång och köpa tulpaner går det också bra. För så är det. Insidan fyller 20 år. Och det är en unik 20-åring.

Konkurrensen om människors tid och uppmärksamhet är stenhård i dag. För de flesta tidningar är därför det viktigaste att man säljer bra och får höga click rates. Det kan ibland få konsekvensen att man skriver mycket om det som är oviktigt men som folk vill läsa i stället för om det som är viktigt men inte lika populärt. Det är ett problem inom journalistiken. Ingen tidning utan personal, ingen personal utan pengar, inga pengar utan klick och försäljning, inga klick utan att skriva om det som folk gillar eller lockas av.

Problemet är bara att vi lever i en tid som på många sätt gjort det viktiga oviktigt och det oviktiga viktigt.

Problemet är bara att vi lever i en tid som på många sätt gjort det viktiga oviktigt och det oviktiga viktigt. Det är viktigare att något känns bra än att det är sant; viktigare att något är gött än att det är rätt; viktigare att uppleva njutning och lycka än att bry sig om vad som händer efter döden; viktigare att ha status bland människor än att ha frid i sin själ. Och så vidare.

Därför vill vi i dag hurra för Insidan! En tidning som skriver om det som är verkligt viktigt, år efter år. En tidning som handlar om det som har med insidan att göra, om det som är meningen med livet och om.det som kan ge verklig glädje och frid. Din insida är viktig och därför är Insidan viktig!

Som en smarrig gräddtårta på 20-årsdagen vill vi också bjuda på en ny hemsida och en ny podd. Så att fler kan läsa Insidan och så att det blir lättare att ta del av den. Vi hoppas och ber att Insidan får vara ett redskap i Guds hand i många år till!

Bön: Tack Jesus för allt som du gjort för oss! Kom och bli det viktigaste i våra liv och bevara oss hos dig, hela livet. Amen.

Foto: pixabay.com
Jakob Andersson
Redaktionschef för Insidan och lärare på Strandhems bibel- och lärjungaskola i Örkelljunga. jakob.andersson@insidan.net
DELA
Föregående artikelHur kan jag veta om jag är frälst eller inte?
Nästa artikelVad litar du på?