Jag bläddrar igenom bilderna på min telefon. I helgen har jag och två kompisar cyklat längs Österlen och det är dags att instagramma om det.

Den ena bilden är lite för dålig, på nästa gör någon en konstig min. På en tredje ser maten äcklig ut. Ingen bild är perfekt. Det blir inget instagraminlägg.

Jag tror att vi ställer väldigt höga krav på oss själva i dag. Vi vill att våra liv ska vara så perfekta och maxade som möjligt. Dessutom räcker det inte med att bara vi själva tycker det, vi vill att andra ska göra detsamma. Detta nummer av Insidan handlar om detta. Om jakten efter att bli lyckad, om meningen med livet och om att prioritera sin tid. Helt enkelt om strävan efter ett maxat liv.

Jesus hade de optimala förutsättningarna att leva ett maxat liv. En kille som går på vattnet hade lätt blivit viral på TikTok. Men Jesus valde en annan väg. Han offrade sitt liv. Han gjorde det därför att han såg något annat som var värt mer än ett maxat liv och jag tror att han vill att vi också ska upptäcka det.

Bön: Gud hjälp mig att våga lita på att du har en väg för mig och att den är god. Visa mig det i livet som är mer värt än status och kortvarig glädje och hjälp mig att prioritera rätt i vardagen. Amen

Foto: unsplash.com
Linnea Svensson
Stockholm. I Insidans redaktion 2016-2020.
DELA
Föregående artikelSociala medier, TikTok och integritet
Nästa artikelMer! Bättre! Lyckligare! – Vad kämpar vi för?